Σήκωσε το γάντι η κυβέρνηση: Ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής

Απαντώντας στον Μητσοτάκη που κατέθεσε πρόταση μομφής στον Πολάκη

Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής ζητά η κυβέρνηση, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  απαντώντας στην πρόταση μομφής  που κατέθεσε το απόγευμα η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.   

«Οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο η διαδικασία αυτή θα ήταν περιττή γιατί ένα τέτοιος υπουργός θα είχε πάει σπίτι του. Φαίνεται όμως ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι το ένα και το αυτό» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης  καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.     

Όπως υποστήριξε σχετικά με τη δικαιολογία ότι είναι "αψύς Σφακιανός" για τον κ. Πολάκη,  ο κ. Τσίπρας  προσέβαλε όλους τους Κρητικούς όταν την επικαλέσθηκε.  «Έχω στα Σφακιά πολλούς φίλους.  Ποιος σας είπε ότι οι Κρητικοί, οι Σφακιανοί, είναι σαν τον κ. Πολάκη; Η λεβεντιά των Κρητικών δεν έχει σχέση με έναν τραμπούκο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.   

Όπως πρόσθεσε «δεν υπάρχει ήθος Πολάκη, υπάρχει μόνο ήθος Τσίπρα», ενώ υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός πέρασε μαζί του και τις διακοπές του Πάσχα στην Κρήτη.  

«Το ερώτημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν είστε κι εσείς Πολάκηδες, αν είστε με τον αυταρχισμό και με τη φασίζουσα  νοοτροπία» ανέφερε απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.  

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η πρόταση μομφής κατατίθεται  όχι μόνο γιατί απέτυχε ως υπουργός, «με τους διορισμούς κομματικών του φίλων, όπως με τον ιδιοκτήτη συνεργείου στη Σαντορίνη που τον διόρισε διοικητή του νοσοκομείου»   αλλά και «λόγω της χυδαιότητας του κ. Πολάκη», για την επίθεση «σε έναν μαχητή της  ζωής, τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ενώ συμπλήρωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέκρυψε ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι κατά τη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, τη βραδιά της τραγωδίας στο μάτι. 

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε επίσης  «άθλιο και άνανδρο» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.  «Ο Πολακισμός είναι φασισμός, φαινόμενο που η Βουλή πρέπει να το καταδικάσει» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα στα social media και βίντεο για τον Παύλο Πολάκη. 

    

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  

Λόγω της προγραμματισμένης περιοδείας  του πρωθυπουργού στην Ξάνθη, την κυβέρνηση εκπροσώπησε στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρός της  Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος και απάντησε στον κ. Μητσοτάκη. 

Ο κ. Δραγασάκης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, μετατρέποντας την πρόταση , όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός για την περίπτωση που η ΝΔ κατέθετε πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη.   
O  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταλόγισε λόγους εντυπωσιασμού στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με την κατάθεση της πρότασης μομφής, κάνοντας ειδική αναφορά στα επιτυχίες όπως υποστήριξε της κυβέρνησης και στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις. 

Η συζήτηση επί της πρότασης εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής.       
         
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top