Παυλόπουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας: Υπερηφάνια για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Αποστολάκης: Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν το υψηλότερο επίπεδο

Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 71ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, στους οποίους επέδωσε  τα πτυχία. 

«Mας κάνετε περήφανους και μας παρέχετε το αίσθημα ασφάλειας που νιώθει σήμερα ο Έλληνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες δεν έθιξε, και ιδίως το φρόνημά τους, καμία κρίση. Είναι αυτό το φρόνημα, το οποίο είχατε και θα έχετε το οποίο σας δίνει την δυνατότητα και «εν τις δεινοίς», όπως είπα πριν, να είσθε «ευέλπιδες». Και να θυμάσθε ότι στην πορεία σας, με αυτό το συνδυασμό γενναιότητας και φρόνησης, υπερασπίζεσθε τον Τόπο μας, την Ιστορία μας, την Πατρίδα μας, το Έδαφός μας, την Κυριαρχία μας, τα Σύνορά μας. Ταυτοχρόνως όμως ενεργείτε και ως Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία εργάζονται για την εμπέδωση του Διεθνούς Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας. Το έχω πει και άλλοτε, και το επαναλαμβάνω, μην ξεχνάτε, όπως δεν πρέπει να το ξεχνούν και οι Εταίροι μας, ότι εκτός από τα Σύνορα και το Έδαφος της Ελλάδας υπερασπίζεσθε και τα Σύνορα και το Έδαφος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τον χαιρετισμό του. 

Καταλήγοντας τόνισε ο κ. Παυλόπουλος:  «Είμαστε υπερήφανοι και για έναν άλλο λόγο μέσα από τις σπουδές που έχετε κάνει, και το φρόνημα το οποίο έχετε δείξει. Αντίθετα από άλλους, ιδίως ορισμένους γείτονές μας, οι οποίοι καταφεύγουν πολλές φορές σε λεονταρισμούς, που οδηγούν σε γραφικότητες ή σε άναρθρες κραυγές παραχάραξης της Ιστορίας, εσείς να διδάσκετε αυτό το οποίο αρμόζει στον Έλληνα Αξιωματικό. Σας το είπα πριν. Διδάσκετε το θάρρος, τη γενναιότητα σε συνδυασμό με τη φρόνηση. Εσείς απαντάτε  επί του πεδίου και απαντάτε με γενναιότητα».

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης  και ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης. 

Παρευρέθηκαν επίσης Βουλευτές, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και συγγενείς αποφοίτων.

Συνολικά, αποφοίτησαν 61 Αξιωματικοί (56 από τις Ένοπλες Δυνάμεις, δύο από τα Σώματα Ασφαλείας, ένας από Κύπρο, ένας από Αίγυπτο και ένας από Αλβανία) καθώς και τρεις   Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  

«Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα στην τελετή αποφοίτησης της 71ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας, σαν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι, μέσα στο ασταθές και ανταγωνιστικό διεθνές σύστημα που μας περιβάλει, η Ελλάδα διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, προάγοντας την ασφάλεια, τη συνεργασία, αλλά και τη φιλία μεταξύ των λαών και των χωρών. Βέβαια, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή, από το να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να πετύχουμε το υψηλότερο επίπεδο ικανότητας και ετοιμότητας. Και το επιτυγχάνουμε» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τον δικό του χαιρετισμό στην τελετή αποφοίτησης.      

( O υπουργός Άμυνας κατά την τελετή αποφοίτησης της Σχολής Εθνικής Άμυνας) 

«Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η βασική πηγή της ισχύος μας. Και η εκπαίδευση του λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής της ισχύος αυτής, αποτελώντας σημαντικό μέρος της αμυντικής μας προετοιμασίας» τόνισε ακόμη ο κ. Αποστολάκης.  

Απευθυνόμενος, στους αποφοίτους από την Εθνική Φρουρά της Κύπρου και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου και της Αλβανίας, ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «η φοίτησή σας στην Σχολή Εθνικής Άμυνας, είναι απόδειξη των δεσμών μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μας».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top