Πρώτη προεκλογική συγκέντρωση Τσίπρα με Bella Ciao και επίθεση στη ΝΔ

Τι είπε για Μαρινάκη και Μητσοτάκη από την Καλαμάτα

Βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 26ης Μαΐου εμφανίσθηκε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Καλαμάτα από όπου ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία  για τις ευρωεκλογές και η οποία   ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους του…  Bella Ciao.  

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν:

-τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους.
-Τη φοροασυλία του πλούτου που υπόσχεται η ΝΔ ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς
-Το ασφαλιστικό Πινοσέτ που οι ίδιοι ονόμασαν έτσι ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα
-Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας
-Τα δωράκια στην ολιγαρχία ή το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα
-Δηλαδή την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών. Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε  επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο ανέφερε ότι «εκπροσωπεί την ελίτ καθώς είναι ένας από αυτούς... Ένας άνθρωπος φτιαγμένος από τα τζάκια, ταγμένος για τα τζάκια και την ολιγαρχία».  

Αναφέρθηκε  επίσης στις πρόσφατες συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ με "ντελιβεράδες"  και  μουσικούς δημιουργούς, υποστηρίζοντας: «Όταν προσπαθεί να παραστήσει κάποιον άλλο, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό. Όταν συναντήθηκε με τους διανομείς, λίγες μέρες αφού νομοθετήσαμε ένα νέο πλαίσιο εργασιακής ασφάλειας και προστασίας αυτών των ανθρώπων του μόχθου τι μας ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης; Ότι συνάντησε 20 ντελιβεράδες και δήθεν τον ρώτησαν πότε θα φύγει ο Τσίπρας. Όταν συναντήθηκε με τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς, τους οποίους από την πρώτη στιγμή έχουμε στηρίξει και έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για τα δίκαια αιτήματά τους σχετικά με την προστασία της πνευματικής δημιουργίας, τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Τους έκανε με το ζόρι προεκλογικό σποτάκι». 

Επίθεση στον Μαρινάκη

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε για τον  Βαγγέλη Μαρινάκη ότι είναι ο «φυσικός αρχηγός της ΝΔ»:   «’Ακουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κου Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κο Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ. Αμφισβήτησε την αξιοπιστία του λέγοντας ότι είναι τόσο υψηλή όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της". Οι εκπρόσωποι του παλιού καθεστώτος, συνέχισε, "βρίζουν, απειλούν θεούς και δαίμονες, γιατί τους πιάνει απελπισία όσο σκέφτονται ότι στις εκλογές δε ψηφίζουν ούτε οι δημοσκόποι ούτε οι δημοσιολόγοι».

Βαριές καταγγελίες Μαρινάκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Για τη Novartis ο  πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι εμπλεκόμενοι αντιδρούν στις αποκαλύψεις χωρίς να τηρούν τα προσχήματα: «Δε μας λένε πια ότι είναι αθώοι. Αυτό το έχουν χάσει και ξεχάσει. Αλλά μας λένε πως ότι κι αν έγινε, έχει παραγραφεί. Γιατί η μίζα, λένε, είναι μέρος των καθηκόντων ενός υπουργού. Αυτή ακριβώς η πολιτική αναισθησία και ο κυνισμός είναι ο πυρήνας της ηθικής του παλιού καθεστώτος στη χώρα».  

Ο κ. Τσίπρας στράφηκε και κατά του καταγόμενου από την Καλαμάτα πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο ανέφερε:   «Ο συντοπίτης σας ο κ. Σαμαράς, δεν αμέλησε να κάνει ρουσφέτια και προσλήψεις όπως το Μουσείο της Ακρόπολης αλλά, αμέλησε τον τόπο του γιατί ήταν απασχολημένος με το να οργανώνει την αριστερή παρένθεση και τη χρηματοπιστωτική ασφυξία της χώρας. Εμείς δεν είδαμε ούτε στη Μεσσηνία, ούτε πουθενά στην Ελλάδα πελάτες. Βλέπουμε πολίτες με ανάγκες που δεν ζητούν δωράκια και εξυπηρετήσεις αλλά το αυτονόητο».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top