Παυλόπουλος: Εάν χρειαστεί, θα επιβάλουμε τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

Στο Αμμάν ο πρωθυπουργός για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας

Μήνυμα ενότητας του ελληνισμού έστειλε από την Άμφισσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι οι Έλληνες θα πρέπει ενωμένοι να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά θέματα, ενώ -απευθυνόμενος προς την Τουρκία- διεμήνυσε ότι η χώρα μας επιθυμεί μεν τη φιλία και τη καλή γειτονία, υπό τη στοιχειώδη προϋπόθεση όμως, του πλήρους και ειλικρινούς σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

«Αυτό τον σεβασμό είμαστε αποφασισμένοι να τον εμπνεύσουμε και, αν χρειασθεί, να τον επιβάλλουμε. Ουδείς μπορεί να υποτιμά τη δύναμη και το φρόνημα του λαού και του έθνους των Ελλήνων», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο Αμμάν ο πρωθυπουργός για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας

Στο Αμμάν συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Μεσανατολικό, η Συρία, το προσφυγικό και το Κυπριακό, στη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας -Κύπρου -Ιορδανίας.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος, ως οι ευρωπαϊκές χώρες εμπροσθοφυλακής στην περιοχή, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι οι προκλήσεις, που σχετίζονται με την ασφάλεια ή με τις προσφυγικές ροές, είναι προκλήσεις συνολικά για την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Η Σύνοδος στο Αμμάν αναδεικνύει αφενός την αυξανόμενη δυναμική που έχουν τα τριμερή σχήματα συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με σημαντικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και αφετέρου την ενίσχυση των σχέσεών μας με τον αραβικό κόσμο.

Επίσκεψη Αποστολάκη στο Καστελόριζο

«Οι ακρίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς» δήλωσε ο Βαγγέλης Αποστολάκης, που επισκέφτηκε το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιθεώρησε τη φρουρά των νησιών μας και επιβιβάστηκε μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην πυραυλάκατο «ΜΥΚΟΝΙΟΣ», που περιπολεί στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top