Εν μέσω Novartis αποφασίζουν οι δικαστές για την παραμονή Τουλουπάκη!

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

Εν μέσω θερμού κλίματος για την υπόθεση Novartis, οι ανώτατοι δικαστές αύριο αποφασίζουν αν η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη θα παραμείνει στη θέση της ή αν θα αντικατασταθεί. 

Όπως μετέδωσε ο δικαστικός συντάκτης Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  η  στιγμή είναι κρίσιμη, καθώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αποφασιστεί η ποινική μεταχείριση των πέντε πολιτικών για τους οποίους συνεχίζεται η έρευνα. 

Στο στόχαστρο και η Δικαιοσύνη για τη Novartis

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο καλείται την Πέμπτη 11 Απριλίου να αποφασίσει αν θα παρατείνει κατά δυο χρόνια τη θητεία της Ελένης Τουλουπάκη ως εισαγγελέως για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς  ή αν θα δώσει τη θέση σε έναν από τους δυο μνηστήρες που τη διεκδικούν, τους εισαγγελείς Χαράλαμπο Τζώνη και Στάθη Βεργώνη. Η επιλογή θα κρίνει και την ταχύτητα των εξελίξεων αφού ένας νέος εισαγγελέας θα πρέπει να ενημερωθεί από την αρχή για την ογκωδέστατη δικογραφία της NOVARTIS προκειμένου να καθορίσει τις κινήσεις του. 

Στο ζήτημα των πυρών  που δέχεται η Εισαγγελέας Διαφθοράς αυτές τις μέρες, παρενέβη με ανακοίνωσή της η  Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει:  

 Εισαγγελείς κατά πολιτικών για Novartis: Κάνετε κατάχρηση εξουσίας

«Οι εισαγγελείς λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την ανεύρεση της αλήθειας και όχι την εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων, όπως ατυχώς και επικινδύνως για τη Δημοκρατία τους καταλογίζεται». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top