Ποινικολόγοι: «Πρωταθλήτρια» σε παραπομπές πολιτικών η Ελλάδα!

Τι ανέφεραν στην ημερίδα «Ποινικό Δίκαιο, Πολιτική και πολιτικοί»

Ημερίδα για το Ποινικό Δίκαιο και την Πολιτική

Πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία  η  ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Ένωση  Ποινικολόγων και Μαχομένων Δικηγόρων και το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα: "Ποινικό Δίκαιο, πολιτική και πολιτικοί".

Καθηγητές Νομικής, πολιτικοί και δικηγόροι ανέλυσαν την εμπλοκή των πολιτικών με το ποινικό δίκαιο. Ζήτημα το οποίο βρίσκεται ξανά  στο προσκήνιο της  επικαιρότητας λόγω των  εξελίξεων στην υπόθεση της Novartis. 

 Novartis: Πως γινόταν το "ξέπλυμα" με... "δισκοπότηρο"!

Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis

Όπως αναφέρθηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα πολιτικοί κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ έγινε και εκτενής αναφορά στις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις του σήμερα. 

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχομένων δικηγόρων, Βασίλης Ταουξής.

ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχομένων δικηγόρων, Βασίλης Ταουξής.

Προήδρευσαν οι κ.κ. Σοφός Θέμης, Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνου Ζήσης, Δικηγόρος, Μαντάς Θεόδωρος, δικηγόρος και Αντιπρ. Ένωσης Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων, Αναγνωστόπουλος Αθανάσιος, δικηγόρος και Αντιπρ. Ένωσης Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων και Παπαγεωργίου-Γονατάς Στυλιανός Αν. Καθ. ΔΠΘ - Γ. Γ. Ένωσης Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων.

Εισηγήσεις επί του θέματος έκαναν οι κ.κ. Κωνσταντόπουλος Νίκος, Φορτσάκης Θεόδωρος, Βορίδης Μάκης, Λοβέρδος Ανδρέας, Χρυσόγονος Κωνσταντίνος Φούσσας Αντώνης Λυμπερόπουλος Παναγιώτης Μυλωνόπουλος Χρίστος, Χαραλαμπάκης Αριστοτέλης, Δημητρακόπουλος Μιχάλης, Γκαβέλας Δημήτρης, Γκιγκιλίνης Βαγγέλης.  

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχομένων Δικηγόρων,  Βασίλης Ταουξής δήλωσε στο star.gr ότι «η Ελλάδα εχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρωταθλήτρια σε παραπομπές πολιτικών»! Οι απόψεις όλων των εισηγητών ήταν άκρως ενδιαφέρουσες σε ένα ζήτημα που απασχολεί και σήμερα την κοινή γνώμη. 

 

Της Τασούλας Παπανικολάου  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top