Φίλης: Με προβληματίζουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

"Πρέπει να γίνει σαφέστερο το έργο της κυβέρνησης" δήλωσε ο πρώην υπουργός

Νίκος Φίλης

Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, μία ημέρα μετά τη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το Star, η οποία κατέγραψε στην πρόθεση ψήφου διαφορά 9% υπέρ της ΝΔ στις ευρωεκλογές και διαφορά 8,1% στις βουλευτικές εκλογές.   

«Με προβληματίζει με την έννοια ότι πρέπει να γίνει σαφέστερο από την πλευρά της κυβέρνησης ποιο είναι το έργο της και με τρόπο ειλικρινή παραδεχόμενοι και ανεπάρκειες και λάθη, αλλά προβάλλοντας και τα επιτεύγματα, διότι υπάρχουν επιτεύγματα, δεν τα λέμε εμείς, τα ακούμε και από τους διεθνείς οίκους και σε διάφορες κρίσεις που γίνονται σε σχέση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το να καταστροφολογεί κανείς δεν είναι μία επιλογή που βοηθάει τον τόπο», δήλωσε ο κ. Φίλης. 

Μεγάλη δημοσκόπηση του Star: Με 9% προηγείται η ΝΔ στις ευρωεκλογές

Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης είπε:« Τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε είναι μέτρα τα οποία δε θα ψηφίσει η ΝΔ στη Βουλή. Αφού είναι, όπως λέτε, τόσο πολύ προεκλογικής σημασίας, γιατί τα ψηφίζει η ΝΔ; Μου κάνει εντύπωση ότι για παράδειγμα το ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισε τη Συμφωνία για την πρώτη κατοικία, την οποία ψήφισε παρών το ΚΚΕ. Εκεί κι αν είναι αδίστακτη αντιπολιτευτική αυτή στο ΚΙΝΑΛ. Όλοι το ψηφίζουν και το ΚΙΝΑΛ λέει όχι δεν το ψηφίζω».

Για την υπόθεση Πετσίτη υποστήριξε ότι είναι «μία υπόθεση που δεν αγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Δε χαλάει το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και να δούμε αν αυτό έχει να κάνει με την κυβέρνηση ή αν έχει να κάνει με δική του διαδρομή, γι' αυτό εμείς ήμασταν χτες ανοιχτοί να έρθουν στη βουλή να μιλήσουν οι εκπρόσωποι της Αρχής, η κ. Ζαϊρη και ο υπάλληλος κι επίσης η δικαιοσύνη να φτάσει μέχρι το τέλος, δε φοβόμαστε τίποτα».

O Πετσίτης, το σκάνδαλο ΔΕΠΑ και η πολιτική κόντρα

Τέλος, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η κυβέρνηση αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τις συντάξεις», ο κ. Φίλης δήλωσε: «Βεβαίως ο ξένος παράγων και ο αμερικανικός και ο ευρωπαϊκός, για δικούς τους λόγους, ήθελαν να υπάρξει επίλυση στο Μακεδονικό. Η κυβέρνηση, όχι τώρα, αλλά και ως αντιπολίτευση, από τα μικρά της, ήταν σαφής να υπάρξει επιλογή στο Μακεδονικό. Δε μας επεβλήθη η Συμφωνία, την επιδιώξαμε, ήταν προγραμματική μας επιλογή, κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Μα είναι δυνατόν με τα καλά λόγια να ανταλλάξαμε τη Συμφωνία;».

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top