Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις

«Κανείς δε μου έδωσε τη ΝΔ στο πιάτο, δούλεψα σκληρά»

«Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε με μία ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή Open Mind στο Open TV.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές καθώς «κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα που περνάει, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως, ακόμη κι αν κερδίσει την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, θα επιδιώξει να διαμορφώσει ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις. «Θα συνεργαστούμε με τις φιλοευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις, που πιστεύουν ότι η χώρα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές», είπε.

Όπως υποστήριξε, η χώρα πρέπει να αποφεύγει οπωσδήποτε τις επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική: «Πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί, και εκεί θα αναλάβουν όλοι τις ιστορικές τους ευθύνες, το να οδηγηθεί ο τόπος σε νέα εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική. Αυτό θα σημαίνει αφενός παρατεταμένη περίοδο αστάθειας, που δε χρειάζεται η χώρα, αλλά και πως το δεύτερο κόμμα, εάν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξαναμπεί στο παιχνίδι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πράγματα, όσον αφορά τις πιθανές συνεργασίες, «θα είναι πολύ καθαρά μετά τις εκλογές». Πάντως, απέκλεισε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, «έτσι όπως είναι σήμερα».

«Ο Τσίπρας αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, λέγοντας πως αποτελεί θράσος το να δηλώνει ο πρωθυπουργός πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχύσει τις ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια, «όταν η δική του πολιτική τις υπονόμευσε».

«Η συμφωνία αυτή προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος -απαντώντας σε ερώτηση της Έλλης Στάη για το εάν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις- είπε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό. Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται».

«Σας δίνει την εντύπωση ο κ. Τσίπρας ότι αισθάνεται άνετα με την απόφασή του κι ότι μπορεί εύκολα να εξηγήσει, αυτά τα οποία λέει, στους Έλληνες πολίτες; Γιατί άραγε δεν κάνει ανοιχτές συζητήσεις διαλόγου με τους συμπολίτες μας και να τους εξηγήσει την άποψή του, αντί να πηγαίνει περιτριγυρισμένος από ΜΑΤ, προστατευμένος σε κλειστά περιβάλλοντα; Ας πάει να το κάνει, λοιπόν, στην Μακεδονία, να πείσει και τους συμπολίτες μας εκεί, να πείσει και τους επιχειρηματίες, ότι αυτή η συμφωνία είναι προς όφελός τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «η γεωγραφική Μακεδονία είναι μεγαλύτερη από την ελληνική Μακεδονία. Η Μακεδονία όμως ως ταυτότητα, ως brand, ως συνείδηση, είναι ελληνική».

«Κανείς δε μου έδωσε τη ΝΔ στο πιάτο, δούλεψα σκληρά»

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως όταν ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του είχε πει ότι θα ήθελε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τον Κυριάκο πίσω από τον Μητσοτάκη.

«Δεν αμφισβήτησα ποτέ ότι ξεκίνησα από μία θέση πλεονεκτική, αλλά νομίζω ότι έχουν πια γνωρίσει τον άνθρωπο Κυριάκο. Γνωρίζουν τι θέλω να κάνω. Είμαι υπερήφανος για την οικογένειά μου, εξαιρετικά περήφανος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για όλα όσα προσέφερε, για όλα όσα μου δίδαξε, αλλά πιστεύω ότι πια είμαι ένας συνειδητοποιημένος πολιτικός, ώριμος, με πολύ διάθεση να προσφέρω», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως δούλεψε σκληρά για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα: «Είχα μία εύκολη πρώτη εκλογή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Μετά δεν μου χαρίστηκε κάτι όμως. Και όταν κατέβηκα να διεκδικήσω την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σας θυμίζω ότι δεν ήμουνα το φαβορί. Δεν μου προσέφερε κάποιος το κόμμα στο πιάτο. Ήμουν το αουτσάιντερ και αγωνίστηκα πολύ σκληρά για να μπορέσω να κερδίσω τη Νέα Δημοκρατία, να κερδίσω την εμπιστοσύνη σχεδόν όλων των Νεοδημοκρατών και να διευρύνω την απήχηση της Νέας Δημοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top