Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ράμα για τις περιουσίες στη Χειμάρρα

Ο νόμος για τις μειονότητες αντικείμενο της συζήτησής τους

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, είχε σήμερα ο  Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μέγαρο Μαξίμου.   

Συναγερμός στο Μαξίμου: Δημεύονται με ΦΕΚ περιουσίες Ελλήνων της Χειμάρρας!

Ο Ράμα παίρνει τις περιουσίες των Ελλήνων στην Αλβανία

Αν και στο Δελτίο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρεται λακωνικά ότι «κατά τη συνομιλία, οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας της Αλβανίας στην ΕΕ»,  στην επικοινωνία τους συζητήθηκε και  το θέμα των δημεύσεων περιουσιών Ελλήνων της Χειμάρρας.   

Σύμφωνα άλλωστε με  διπλωματικές πηγές, ο Πρωθυπουργός κατά τη συνομιλία με τον Αλβανό ομόλογό του επικεντρώθηκε στον νόμο για τις περιουσίες στην ακτή του Ιονίου και στον νόμο για τις μειονότητες.  Επιπλέον, μίλησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις και για διμερείς οικονομικές σχέσεις.  

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του Star από τα Τίρανα, η αλβανική κυβέρνηση έχει στείλει στην ελληνική τη νέα υπουργική απόφαση για τις περιουσίες ώστε να την εγκρίνει και μετά να προχωρήσει η δημοσίευση της.  Κατά τις ίδιες πηγές η ελληνική πλευρά ενέκρινε τη νέα υπουργική απόφαση του Ράμα για τη Χειμάρρα, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί σε λίγα 24ωρα. 
 

«Τα μαζεύει» ο Ράμα για τη Χειμάρρα μετά την ελληνική αντίδραση

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top