«Τα μαζεύει» ο Ράμα για τη Χειμάρρα μετά την ελληνική αντίδραση

Αλλά παραμένουν τα ερωτήματα ενόψει νέας υπουργικής απόφασης

Νέες εξελίξεις έχουμε στο ζήτημα με τις περιουσίες της μειονότητας στη Χειμάρρα. Η αλβανική κυβέρνηση φαίνεται πως θα φέρει νέα υπουργική απόφαση, η οποία όμως προκαλεί ερωτήματα. 

Συναγερμός στο Μαξίμου: Δημεύονται με ΦΕΚ περιουσίες Ελλήνων της Χειμάρρας!

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε η Κατερίνα Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, φαίνεται  πως θα έχουμε μια μεσοβέζικη λύση,  μετά τη σκληρή αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Κατά τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες,  η αλβανική κυβέρνηση  θα  κάνει δυο βήματα πίσω στο ζήτημα με τις περιουσίες της μειονότητας και περίπου σε 10 μέρες απο σήμερα θα βγει νέα υπουργική απόφαση η οποία θα λέει πως πρώτα θα δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας και όσες περιουσίες δεν έχουν ιδιοκτήτη θα περάσουν στο Υπουργείο Τουρισμού.

Όμως τίθενται ερωτήματα, όπως κατά πόσο θα είναι διαφανής η διαδικασία, τι δικαιολογητικά θα ζητηθούν  και αν θα μπουν εμπόδια και κριτήρια που δεν θα καλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι των Χειμαρριωτών; Όλα αυτά μένει να διευκρινισθούν μόλις δημοσιευθεί η νέα υπουργική απόφαση.  Πάντως η μειονότητα δεν κρύβει την επιφύλαξή της .

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top