Συναγερμός στο Μαξίμου: Δημεύονται με ΦΕΚ περιουσίες Ελλήνων της Χειμάρρας!

Αυστηρή προειδοποίηση Τσίπρα στον Ράμα από την τετραμερή των Βαλκανίων

Συναγερμός επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση ύστερα από πληροφορίες ότι δημοσιεύθηκε στην Αλβανία το ΦΕΚ,  με το οποίο η κυβέρνηση Ράμα ολοκληρώνει τις προκλήσεις της κατά του  Ελληνισμού της Χειμάρρας στη Βόρεια  Ήπειρο, προχωρώντας στη δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων της περιοχής!  

Ο Ράμα παίρνει τις περιουσίες των Ελλήνων στην Αλβανία

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις ήρθαν  σε γνώση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οι σχετικές πληροφορίες, δήλωσε από την τετραμερή σύνοδο κορυφής των Βαλκανίων στην οποία συμμετέχει στο Βουκουρέστι ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, ενώ πηγές του Μαξίμου σχολίασαν στο Star ότι εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες θα επηρεάσουν την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ,  υπονοώντας σαφώς ότι η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο.

«Bλέπουμε δυστυχώς το τελευταίο διάστημα κάποιες εξελίξεις που δε μας ικανοποιούν. Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια εξέλιξη αρνητική σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Αν ισχύει αυτό θα είναι  μία πολύ αρνητική  εξέλιξη. Είναι μία υπόθεση δυστυχώς που δε μας δίνει την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας η οποία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί»  τόνισε ο κ. Τσίπρας.  

     

(απόσπασμα αλβανικού ΦΕΚ για υπαγωγή ακινήτων της Χειμάρρας στο Υπουργείο Τουρισμού της γειτονικής χώρας)   

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018 επικράτησε ένταση με το ελληνικό στοιχείο της περιοχής, όταν οι μπουλντόζες πήγαν να γκρεμίσουν τα σπίτια των Βορειοηπειρωτών, με άλλοθι  απόφαση που έκανε λόγο για καταγραφή ακινήτων και  υπαγωγή τους στην αρμοδιότητα του υπουργείου Τουρισμού της Αλβανίας.

Αλλά και σε άλλες περιπτώσεις η κυβέρνηση Ράμα επιδίωξε να εκμεταλλευθεί  το πρόβλημα της μη ύπαρξης τίτλων ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χειμάρρας, προκειμένου να αναγκάσει τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής να αποχωρήσουν από τις πατρογονικές τους εστίες.  

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΕΥΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε το star.gr οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς αναρτήθηκαν στο ΦΕΚ της Αλβανίας  οι πίνακες και οι χάρτες με τη δήμευση ακινήτων από το Υπουργείο Τουρισμού της ελληνικής χώρας. 

Δείτε το επίμαχο ΦΕΚ

ΦΕΚ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

(απόσπασμα αλβανικού ΦΕΚ για υπαγωγή ακινήτων της Χειμάρρας στο Υπουργείο Τουρισμού της γειτονικής χώρας)

 

 

    

       

          

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top