Σταθάκης για ΚΑΣ: «Η απόφαση για τον Πειραιά δεν ακυρώνει τις επενδύσεις»

«Δεν εμποδίζει αλλά δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο»

σταθακης κας

Την απόφαση του ΚΑΣ να κηρύξει ως τον εντός του αρχαίου τείχους Πειραιά χώρο ως «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος» σχολίασε ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε ότι αυτό δεν ακυρώνει τις επενδύσεις αλλά δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο.

«Ζω στα Χανιά που είναι όλη η πόλη αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, οπότε σας βεβαιώνω ότι ο χαρακτηρισμός δεν εμποδίζει, αλλά δημιουργεί ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο επενδυτής ή αυτός που φτιάχνει την κατοικία του», υπογράμμισε ο υπουργός, ενώ σημείωσε ότι κάποια επιπρόσθετα έργα που έχουν τεθεί στην ατζέντα έχουν μπει σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus 103,6 FM».

«Ναι» από το ΚΑΣ στην κήρυξη μέρους του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τις αντιδράσεις που καταγράφονται στην κοινωνία, ο υπουργός επισήμανε ότι πέρα από την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, η ιδέα της προοπτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλάζει ριζικά την εικόνα με όλα τα θετικά πολιτικά αποτελέσματα που αυτή συνεπάγεται. 

Εκτίμησε ότι είναι θέμα χρόνου να εμπεδωθεί η Συμφωνία στην κοινή γνώμη, σημειώνοντας ότι η ένταξη χωρών των Βαλκανίων, για παράδειγμα της Βουλγαρίας, ή άλλων, στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, διαμόρφωσε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα σε όλες τις χώρες.

Τέλος όταν ρωτήθηκε για την αναφορά του πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο Μακεδονία ως «Μίκρα», ο υπουργός απάντησε ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε είναι κενός περιεχομένου. «Το αεροδρόμιο είναι Μακεδονία και έτσι θα παραμείνει», σημείωσε.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top