Άρον - άρον έστειλε τον Ακάρ στα Σκόπια ο Ερντογάν!

Μία ημέρα μετά τον Τσίπρα και τη συμφωνία σε αμυντικά θέματα

Μια ημέρα μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία, έσπευσε σήμερα να επισκεφθεί τη χώρα και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Η Άγκυρα επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει τη στρατιωτική συνεργασία της με τα Σκόπια, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ο Κώστας Συμεωνίδης, από το ελληνικό Πεντάγωνο.

Στα γαλανόλευκα ντύθηκαν οι υπουργοί στα Σκόπια για τον Τσίπρα!

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας θέλει να μπει «σφήνα» στον Έλληνα ομόλογό του Βαγγέλη Αποστολάκη και την υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκέρινσκα και γι' αυτό δήλωσε  ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να κάνουν οτιδήποτε για τον εκσυγχρονισμό του «Μακεδονικού Στρατού», όπως τον αποκάλεσε. Μίλησε επίσης για περίπου 200 Μακεδόνες στρατιώτες που εκπαιδεύονται αυτήν την περίοδο στην Τουρκία. 

Σχετικά με την ανακοίνωση ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα αναλάβει την προστασία του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας και το υποθετικό ενδεχόμενο  αεροσκάφη της Σερβίας, με «ρωσικό δάκτυλο», απειλήσουν τη γειτονική μας χώρα, ο αμυντικός συντάκτης του Star ανέφερε:   

Τι αντάλλαγμα θα έχει η επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας

«Σε μια τέτοια περίπτωση -όπως σημειώνουν εδώ στο Πεντάγωνο στρατιωτικές πηγές- το πράγμα «θα ανοίξει» και πλέον θα μπει στο παιχνίδι ολόκληρο το ΝΑΤΟ και όχι μόνο η χώρα μας».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top