170 προϊόντα των Σκοπίων χρησιμοποιούν το «μακεδονικός» στο όνομα!

Κίνηση καλής θέλησης από Ζάεφ για αναγραφή της χώρας προέλευσης

Ελπίδες για λύση στη διαμάχη  για τα μακεδονικά προϊόντα  τροφοδότησε η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στα Σκόπια. Συνολικά 170  εμπορικά προϊόντα  της γειτονικής χώρας χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία» ή το επίθετο «μακεδονικός».

Tσίπρας προς Ζάεφ: Να βρούμε λύση για εμπορικά σήματα - μακεδονικά προϊόντα

Κρασί που πωλείται μέχρι σήμερα  σαν «μακεδονικό»  στις προθήκες των καταστημάτων αφορολόγητων ειδών στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, κατέγραψε η απεσταλμένη του Star Ειρήνη Σαββοπούλου. 

κρασιά με την ένδειξη "μακεδονικά" στο duty free του αεροδρομίου των Σκοπίων 

Μακεδονικά προϊόντα: Μέσα Μαΐου η επιτροπή για τα εμπορικά σήματα

Οι Έλληνες οινοπαραγωγοί  ελπίζουν  τώρα  να βρεθεί μια λύση με την επιτροπή που συστήνεται μεταξύ των δυο χωρών για τα εμπορικά σήματα.

«Eίναι η σύγχυση  στον καταναλωτή, αυτό είναι το κακό και ελπίζουμε τώρα τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια να βελτιωθεί»  δήλωσε ο πρόεδρος των Αμπελουργών Βορείου Ελλάδος στο Star.   

Οργή Τσίπρα για τα «μακεδονικά» κρασιά: Τα Σκόπια παραβιάζουν τις Πρέσπες!

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ» ΠΡΟΪΟΝΤΑ:  ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΜΖΑΕΦ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο πρωθυπουργός  συμφώνησε με τον Ζόραν Ζάεφ να συσταθεί η επιτροπή ως τα μέσα Μαΐου και  ζήτησε να προστατευθούν τα ελληνικά προϊόντα με  διεθνώς  κατοχυρωμένη γεωγραφική ένδειξη και προέλευση.

170 ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μετά από τρείς δεκαετίες διαμάχης  η γειτονική χώρα διαθέτει  77 προϊόντα που περιέχουν τον όρο Macedonia, 79 με το Makedonijia και 12 με την επωνυμία   Macedonian!   

KΙΝΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Ο Ζόραν Ζάεφ έκανε ένα βήμα καλής θέλησης και δεσμεύτηκε ότι στις ετικέτες ως χώρα παραγωγής θα αναγράφεται  το νέο όνομα της χώρας NORTH MACEDONIA και όχι σκέτο macedonia.

«Να ξεφύγουμε από το φόβο και την δυσπιστία  και να προχωρήσουμε δίνοντας τα χέρια, με φιλία και εμπιστοσύνη» τόνισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα.   

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ: ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

400 επιχειρηματίες εκ των οποίων  πάνω από 140 από την Ελλάδα  μετείχαν στο επιχειρηματικο φόρουμ που οργάνωσαν οι δύο κυβερνήσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top