Τσίπρας: 932 προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Τι είπε στη συνάντηση με συμβασιούχους και πενταετείς πυροσβέστες

Συνάντηση Τσίπρα με συμβασιούχους πυροσβέστες

932 άτομα θα ενταχθούν άμεσα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Συγκεκριμένα,  ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην υπογραφή των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων για την πρόσληψη 56 πυροσβεστών σε μόνιμες θέσεις και 876 πυροσβεστών σε θέσεις επί θητεία 5ετούς υποχρέωσης. 

Πάνω από 1.100 προσλήψεις στην Υγεία - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «δίκαιους» τους αγώνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, τονίζοντας ότι  «ακόμα ήμασταν σε στενή παρακολούθηση, όποτε βρίσκαμε μία χαραμάδα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολλών, το κάναμε πράξη».

Εκλογές: O Οκτώβριος φεύγει, ο Μάιος έρχεται;

«Από εκεί και πέρα, εγώ αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι πρέπει να καταλάβει και η ελληνική κοινωνία, ότι όταν θέλεις να υπερασπιστείς την κοινωνία την ίδια και να την προασπίσεις, να έχεις κοινωνικό κράτος και να έχεις αποτελεσματικότητα και ως κράτος απέναντι σε φυσικές καταστροφές, σε κινδύνους, δεν μπορεί να λες ότι το 1:1 -που ήταν 1:5 και το κάναμε εμείς 1:1- θα το ξαναπάς στο 1:5. Δεν μπορεί να λες ότι γενικά ότι σε όλο το Δημόσιο δεν λειτουργεί τίποτα, είναι τεμπέληδες, είναι χαραμοφάηδες» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «χρειαζόμαστε γιατρούς, νοσοκομεία, κοινωνικούς λειτουργούς, πυροσβέστες. Αλλιώς δεν υπάρχει κράτος. Θα τα δώσουμε όλα σε ιδιώτες και θα τελειώνουμε». 

«Αυτή είναι η βασική, αν θέλετε, και ιδεολογική και πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση που έχουμε μια άλλη αντίληψη, η οποία εφαρμόστηκε και γι’ αυτό χρεοκοπήσαμε. Δε χρεοκοπήσαμε, όπως λένε κάποιοι, επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν τεμπέληδες. Αυτά μας έλεγαν ο Σόιμπλε και άλλοι. Χρεοκοπήσαμε γιατί  κάποιοι έβγαζαν περιουσίες κάνοντας το κράτος πελάτη και τις έβγαλαν στο εξωτερικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Βεβαίως και έχει στρεβλώσεις το Δημόσιο, βεβαίως αυτές τις στρεβλώσεις εμείς ερχόμαστε πρώτοι να τις αντιμετωπίσουμε τώρα. Αλλά να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις όχι διαλύοντας τον δημόσιο τομέα» πρόσθεσε. 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης για το ίδιο ζήτημα: «Και με αυτή την έννοια, εγώ θεωρώ μεγάλη κατάκτηση αυτό που καταφέραμε, να πείσουμε και τους εταίρους μας και τους θεσμούς, γιατί αυτό το κάναμε εντός μνημονίου, όχι τώρα. Να τους πείσουμε ότι υπάρχουν ανάγκες πάγιες και διαρκείς, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top