Διχασμένοι οι επιχειρηματίες για την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

Όχι στην αποστολή από εμπόρους και βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με επιχειρηματίες ενόψει της επίσκεψης του στα Σκόπια είχε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο ο εμπορικός κόσμος  στη Βόρεια Ελλάδα είναι χωρισμένος στα δύο για τις επιπτώσεις στα μακεδονικά προϊόντα από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη Μακεδονία ο Τσίπρας για να αντιστρέψει το κλίμα

Ανάμεσα σε αυτούς  ο Δημήτρης Σαλπετζής, ο οποίος επιχειρεί  χρόνια στα Σκόπια,  αλλά  κατήγγειλε ότι  τον καταδίωξε το καθεστώς Γκρουέφσκι

«Eμένα προσωπικά μου  παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα και ήθελαν να μας συρρικνώσουν, να τα παρατήσουμε και να φύγουμε» τόνισε. 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

40 επιχειρηματίες συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη.

«Η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Μακεδονίας με το σημαντικό και θετικό μομέντουμ που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Η χρήση του όρου μακεδονικός από τους γείτονες έχει διχάσει τους επιχειρηματίες στη Βόρεια Ελλάδα.

ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 «Μας δίνεται η ευκαιρία να επεκτείνουμε τις δραστηριότητας μας εκεί και  θεωρώ ότι πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», ανέφερε ο Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος του ΣΒΒΕ. 

«Εδώ έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα, ένα εθνικό ζήτημα που πρώτα η κυβέρνηση και μετά η αντιπολίτευση το έκαναν κομματικό» επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ζώνης Καινοτομίας Κυριάκος Λουφάκης.  
   
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» ΟΙΝΟΣ: ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΩΝΥΜΙΕΣ

Οινοποιοί έδειξαν στον Πρωθυπουργό φωτογραφίες με τα κρασιά της γειτονικής χώρας να πλασάρονται σαν "μακεδονικά". Όπως δήλωσε ο οινοποιός από τη Φλώρινα Άγγελος Ιατρίδης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι λειτουργούν επιτροπές δεοντολογίας οι οποίες θα δώσουν λύση στο ζήτημα.

Τρέχουν και δε φτάνουν παραγωγοί και έμποροι μακεδονικών προϊόντων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ

Ο Αλέξης; Τσίπρας στα Σκόπια  την προσεχή Τρίτη θα επιδιώξει να προωθήσει τα ζητήματα: 

-Συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας 

-Διασυνοριακή συνεργασία 

-Κατασκευή υποδομών.

Στην επιχειρηματική αποστολή με τον πρωθυπουργό την άλλη βδομάδα  στα Σκόπια θα συμμετέχουν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις από την Αθήνα και από την Θεσσαλονίκη. 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ:  ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την αντίθεσή του στην επίσκεψη στα Σκόπια εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορμπίδης, ο οποίος δήλωσε:  Απαντήσαμε ομόφωνα ότι δεν συμμετέχουμε στην επιχειρηματική αποστολή γιατί δεν συμφωνούμε με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΖΑΕΦ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ  "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" 

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ  πάντως ισχυρίστηκε και πάλι ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών έγινε αποδεκτή η «μακεδονική εθνική ταυτότητα».

«Η συμφωνία επιτεύχθηκε ακριβώς στα πιο αμφιλεγόμενα σημεία και για τις δύο πλευρές, όταν έγινε δεκτό το δικαίωμα της μακεδονικής μας ταυτότητας με μακεδονική γλώσσα» δήλωσε. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΒΕΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΦΕΡΟΝΤΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την κριτική του στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνοντας στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ:  «Διατηρούμε το δικαίωμα βέτο αν δεν ικανοποιούνται τα εθνικά μας συμφέροντα».

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη: Όρμπαν του Νότου ο Τσίπρας 

ΚΙΝΑΛ: ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ  ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Η συμφωνία δεν υπηρετεί το εθνικό συμφέρον σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής,  επισημαίνοντας και την αποκάλυψη Ζαέφ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί και το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top