Τρέχουν και δε φτάνουν παραγωγοί και έμποροι μακεδονικών προϊόντων

Πόσο κοστίζει η κατοχύρωση της εμπορικής ονομασίας

Έμποροι και παραγωγοί στη χώρα μας βλέπουν επιχειρήσεις με έδρα  τα Σκόπια  να συνεχίζουν να πλασάρουν σαν "μακεδονικά" τα προϊόντας τους σε διεθνής εκθέσεις και αγορές παρά τη Συμφωνία των Πρεσπών και την υιοθέτηση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία! 

«Αυτό δημιουργεί μια αναστάτωση στους καταναλωτές που δεν γνωρίζουν από πού προέρχονται τα κρασιά. Θεωρούν τον όρο Μακεδονίας ως χώρα προέλευσης τα Σκόπια και όχι ελληνικά» δηλώνει στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star ο Γιώργος Σπανέλης, στέλεχος οινοπαραγωγικής εταιρίας, ενώ ο έμπορος Μιχάλης Γρηγορίου επισημαίνει:  «Με αυτή την κατάσταση πολύ στενοχωριέμαι. Αυτή είναι η ζήση μου  και η δουλειά μου, τι μπορώ να κάνω; να αλλάξω επάγγελμα;».   

Κίνα: Ζήτησε άδεια από τη… Βόρεια Μακεδονία για τα μακεδονικά κρασιά!

Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου: Η Βόρεια Μακεδονία έγινε «Μακεδονία»!

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ» ΠΡΟΪΟΝΤΑ: ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Το  μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι επιχειρήσεις που δεν έχουν κατοχυρώσει την εμπορικής του ονομασία.

Στη Βόρεια Ελλάδα παράγονται  4.000 μακεδονικά προϊόντα από 182 επιχειρήσεις. Μόνο οι 24 από αυτές  έχουν κατοχυρώσει το εμπορικό τους σήμα και  μόνο  οι δύο απο αυτές διαθέτουν διεθνές σήμα.

«Δυστυχώς είμαστε σε ένα αδιέξοδο αυτή τη στιγμή  και φοβάμαι ότι θα υπάρξουν κι  άλλα προβλήματα στο μέλλον, να κατοχυρωθούν οι ελληνικές  επιχειρήσεις πράγμα που δεν έγινε πριν γίνει η συμφωνία» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ Παντελής Φιλιππίδης.  

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Το κόστος  για κατοχύρωση εθνικού εμπορικού  σήματος είναι  από 110 ως 390 ευρώ. Για ευρωπαϊκό από 850 έως  2.350  ευρώ , ενώ για διεθνές σήμα  απο 590 ως 810 ευρώ. 

 «Θα πρέπει να γίνει μια δυναμική εκστρατεία απο την κυβέρνηση για κατοχύρωση εμπορικών ονομασιών,  ώστε να μην έχουμε αυτά τα ζητήματα» προειδοποιεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, 

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ : ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΣΚΟΠΙΩΝ

Την προοπτική  υπογραφής συμφωνιών ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων  μέσω του  οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει τη Θεσσαλονίκη  με το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας  μέσω Σκοπίων συζήτησε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης με τον ομόλογο του στα Σκόπια.

.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top