Κίνα: Ζήτησε άδεια από τη… Βόρεια Μακεδονία για τα μακεδονικά κρασιά!

Με διάβημα στο Πεκίνο απάντησε το ΥΠΕΞ

Οι Κινέζοι μπλόκαραν τα  εξαιρετικά μακεδονικά κρασιά γιατι δεν είχαν την άδεια της Βόρειας Μακεδονίας για την ονομασία «μακεδονικά»! 
Όπως υποστηρίζουν οι Έλληνες οινοπαραγωγοί, οι γείτονες πουλούν δήθεν «μακεδονικά»  κρασιά στην Κίνα. 

«Πήγαν εκεί  οι Σκοπιανοί να πουλήσουν “μακεδονικά κρασιά”  με 1,20 ευρώ, ενώ τα δικά  μας κοστίζουν 3,50 ευρώ. Θα μας κάνουν μεγάλο κακό» δηλώνει ο αντιπρόεδρος των Οινοπαραγωγών Νάουσας Γιώργος Φουτούλης στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, επιδεικνύοντας και δείγματα μπουκαλιών από τα Σκόπια με ονομασίες «Αλεξάνδρεια» και «Μακεδονία» στην ετικέτα.  

ΝΑΟΥΣΑ: ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ

Μόνο στη ζώνη της Νάουσας 48 κρασιά φέρουν στην ετικέτα τους τον όρο Μακεδονικός οίνος.  Οι οινοποιοί έρχονται πλέον αντιμέτωποι με την ξεκάθαρη πρόθεση των ανταγωνιστών τους απο τα Σκόπια να εκμεταλλευτούν αυτή την  φήμη και να βάψουν την  ελληνική οινοποιεία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"  ΠΡΟΩΘΟΥΝ  ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ

Στη Γερμανία στην μεγαλύτερη έκθεση κρασιού,  μάταια οι Έλληνες οινοπαραγωγοί ζήτησαν να αφαιρεθεί το  λογότυπο κρασιά της Μακεδονίας από το περίπτερο των παραγωγών της γειτονικής χώρας.

«Παντού γράφουν “Mακεδονία”  ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο Ανάπτυξης των Σκοπίων στο περίπτερο εμφανίσθηκε με τον όρο “Μακεδονία” δήλωσε ο Γιώργος Σπανέλης, μέλος του συνεταιρισμού της Νάουσας.  

Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου: Η Βόρεια Μακεδονία έγινε «Μακεδονία»!

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΖΑΕΦ ΣΤΟ STAR: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ"

Το Star απηύθυνε ερώτηση για το θέμα στον  εκπρόσωπο του Ζάεφ, Μίλος Μποζνιακόφσκι, ο οποίος απάντησε: «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε όλες οι πτ6υχές του ζητήματος  να λαμβάνονται υπόψη για την κατάλληλη εφαρμογή και τον σεβασμό των αξιών που υπογραμμίζει η συμφωνία».

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ" ΚΡΑΣΙΑ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης  της γειτονικής χώρας Μπαρτούλ Ντάουτι , σε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ,  έχει διαβεβαιώσει ότι αυτή η πρακτική  θα σταματήσει.  «Με διαβεβαίωσε  ότι η κυβέρνηση του αποδέχεται  την ονομασία Βόρεια Μακεδονία και θα πράξει τα δέοντα  ώστε να εφαρμοστεί πλήρως το σκέλος αυτό της συμφωνίας» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  o πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.    

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΝΕΟ ΑΓΡΟΤΗ 

Ένας ελαιοπαραγωγός έθεσε στον πρωθυπουργό την απουσία της Ελλάδας από διεθνείς  εκθέσεις  όπως του ελαιόλαδου. «Έβλεπες το περίπτερο της “Μακεδονίας” , Ελλάδα δεν υπήρχε πουθενά» ανέφερε ο νέος αγρότης για να απαντήσει ο κ. Τσίπρας:   «Αυτό είναι ένα θέμα που καλά κάνεις και το καταγράφεις  ως παράπονο  και είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το δούμε».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση για το ίδιο ζήτημα η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. «Η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών». 

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ" ΠΡΟΪΟΝΤΑ: ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Στη  Βόρεια Ελλάδα απο τα 4. 000 προϊόντα που  ονομάζονται μακεδονικά, τα περισσότερα δεν έχουν κατοχυρώσει το όνομά  τους,  λόγω του κόστους που προσεγγίζει τα 7.000 ευρώ.

«Οι ζημιές δεν μπορούν να υπολογιστούν σε βάθος τριετίας θα είναι δυσβάστακτες και πρέπει άμεσα να λυθούν αυτά τα ζητήματα» τόνισε  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας  Φ. Γεωργιάδης.   

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ" ΚΡΑΣΙΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Το υπουργείο Εξωτερικών έκανε διάβημα στην κινεζική κυβέρνηση ενώ μετά την αναγνώριση της νέας ονομασίας της γειτονικής χώρας αναμένεται να διευκολυνθούν οι διαδικασίες αναγνώρισης εμπορικών σημάτων  που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην Κίνα απο το 2010.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top