Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου: Η Βόρεια Μακεδονία έγινε «Μακεδονία»!

Και… «μακεδονικό κρασί» διαφημίζουν οι Σκοπιανοί!

Πριν περάσουν μερικές εβδομάδες από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα Σκόπια επιχείρησαν μέσω της επίσημης συμμετοχής της  χώρας τους στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, να την καταργήσουν στην πράξη, με το περίπτερο της «Μακεδονίας» να καλεί τους τουρίστες να την  επισκεφθούν!  

“Μακεδονία ο επόμενος προορισμός σου” έλεγε συγκεκριμένα η σχετική επιγραφή, ενώ  πολύ  μικρότερα γράμματα, που δεν φαίνονταν καν, υπήρχε  η αναφορά στον Οργανισμό Τουρισμού της Βόρειας Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως ανέφερε το ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star την Πέμπτη, τα Σκόπια προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε «παράθυρο» για να συνεχίσουν να αποκαλούνται «Μακεδονία», παρότι η EBU έκανε γνωστό ότι στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision η γειτονική χώρα θα διαγωνιστεί με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία. 

Με το όνομα Βόρεια Μακεδονία τα Σκόπια στη φετινή Eurοvision

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ύστερα από παρέμβαση της πρεσβείας της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, απαλείφθηκε η αναφορά  «Μακεδονία» στο περίπτερο της  γειτονικής  χώρας και αντικαταστάθηκε από την πινακίδα «Βόρεια Μακεδονία».  

Τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν προσπάθησε να διασκεδάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ζάεφ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, ο οποίος έκανε λόγο για «ακούσιο τεχνικό λάθος».

«Η κυβέρνησή μας είναι αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και όσων αφορούν στον κλάδο του τουρισμού» δήλωσε επίσης ο Μποσνιάκοφσκι.

Ντιμιτρόφ: Η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία είναι φυσικοί σύμμαχοι

ΚΑΙ... " ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ     

Την ίδια ώρα όμως η «Ένωση Οίνου της Μακεδονίας» της γειτονικής χώρας, η οποία συμμετέχει στη διεθνή έκθεση για το κρασί που διοργανώνεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας  (17/3 - 19/3) διαφημίζει στην ιστοσελίδα της το «κρασί της Μακεδονίας», ενώ υποστηρίζει και ότι… «η Δημοκρατία της Μακεδονίας παραμένει μία από τις τελευταίες οινοπαραγωγές χώρες που δεν έχουν ανακαλυφθεί».

(Οι Σκοπιανοί γράφουν για «κρασί της Μακεδονίας» στην ιστοσελίδα τους)   

Προφανώς στα Σκόπια δεν έχουν «ανακαλύψει» ακόμα ότι υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών... 

 

("η Δημοκρατία της Μακεδονίας" παραμένει μία από τις τελευταίες οινοπαραγωγές χώρες που δεν έχουν ανακαλυφθεί υποστηρίζουν οι Σκοπιανοί) 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top