Με το όνομα Βόρεια Μακεδονία τα Σκόπια στη φετινή Eurοvision

Αλλά αξιοποιούν κάθε «παράθυρο» για να λέγονται και… «Μακεδονία»

Η εικόνα με το λογότυπο FYR Macedonia  στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, σε δύο   μήνες στο Ισραήλ,  θα αλλάξει.   Το όνομα της χώρας που θα αναμεταδίδει η ΕΒU θα είναι “North Macedonia” (Βόρεια Μακεδονία).  

Ποιος υπουργός πήγε στην παρουσίαση του τραγουδιού της Eurovision;

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"  ΠΟΥΛΑΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Όμως, στη Διεθνή  Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο χρειάστηκε διάβημα της ελληνικής διπλωματίας  για να κατέβει απο το περίπτερο της γειτονικής χώρας η πινακίδα με το “Μακεδονία ο επόμενος προορισμός σου”. Τη λέξη “Mακεδονία” αναδεικνύουν και στη βιτρίνα του περιπτέρου. Με πολύ  μικρότερα γράμματα, που δεν φαίνονται καν, υπάρχει και η αναφορά στον οργανισμό Τουρισμού της Βόρειας Μακεδονίας.

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ»  ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ   

Η Συμφωνία των Πρεσπών επιβάλλει να αλλάξουν παντού το όνομα σε Βόρεια Μακεδονία αλλά μπορούν να χρησιμοποιούν και το σκέτο «Μακεδονία» και «Μακεδονικός»  σε ειδικές περιπτώσεις.

Στα Σκόπια  ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν τις πινακίδες σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια αλλά δε θα αλλάξουν τον εθνικό ύμνο.

Τρέχουν και δε φτάνουν στα Σκόπια: Αλλάζουν τις ονομασίες οργανισμών

Στη  λίστα  της κυβέρνησης με τους φορείς του Δημοσίου που εγκαταλείπουν το παλιό όνομα και υιοθετούν την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, υπάρχουν  και ορισμένοι φορείς που διατηρούν τον όρο μακεδονικός. Όπως 

-Το Μουσείο Δυτικής Μακεδονίας.

-Τα Μακεδονικά Δάση

- Το Μακεδονικό Εθνικό Θέατρο

- Η Μακεδονική Λυρική Σκηνή

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΖΑΕΦ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το επίθετο μακεδονική –μακεδονικός χρησιμοποιείται  όπου σχετίζεται με την εθνική και πολιτιστική ταυτότητα» δηλώνει ο Μίλε Μποζνιακόφσκι, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας.  

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ"! 

Δυο πόλεις διατηρούν τα ονόματα τους, τα οποία  περιέχουν τον όρο  μακεδονικός: «Μακεδονική Καμένιτσα» και  «Μακεδονικό Μπρόντ» 

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ": ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΏΝ

Ο όρος «μακεδονικός»  μπορεί να χρησιμοποιείται από τους γείτονες σε πολλές περιπτώσεις,  όπως για παράδειγμα όταν μιλούν για την εθνική ταυτότητα, τον λαό, τη γλώσσα και το αλφάβητο, τον πολιτισμό, την ιστορία ή το έδαφος της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top