Τρέχουν και δε φτάνουν στα Σκόπια: Αλλάζουν τις ονομασίες οργανισμών

Η λίστα με τους φορείς της Βόρειας Μακεδονίας που αλλάζουν όνομα

Στη Βόρειο Μακεδονία  αλλάζουν όνομα πολλοί δημόσιοι φορείς, όπως μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.     

Οι δημόσιοι φορείς αλλάζουν  επίσης σύμβολα και λογότυπα για να υιοθετήσουν το νέο όνομα της χώρας. 

Πολλοί από αυτούς λέγονταν οργανισμός  είτε της «Μακεδονίας» είτε «μακεδονικός». Πλέον, όπου υπήρχε ο όρος της Μακεδονίας γίνεται της Βόρειας Μακεδονίας,  ενώ σε πολλούς αφαιρείται ο όρος «μακεδονικός» και αντικαθίσταται από το  «εθνικός» ή το «κρατικός». Για παράδειγμα η «Μακεδονική» Ραδιοτηλεόραση  θα γίνει Εθνική Ραδιοτηλεόραση των Σκοπίων, ενώ θα αντικατασταθεί και το λογότυπο. «Εθνικό» θα λέγεται εφεξής και το Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας, αντί για «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων».   

Το ίδιο θα συμβεί με πολλούς φορείς. Για παράδειγμα Εθνική και όχι «Μακεδονική»  Φιλαρμονική ή Όπερα.

Το «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα» διατηρεί το όνομά  του αλλά προστίθεται η φράση του «Αγώνα για την Ανεξαρτησία».

Λίγο μετά τη μετάδοση από το Star των αλλαγών στην ονομασία οργανισμών  και την παρουσίαση της πρώτης λίστας με τους 31 οργανισμούς,  η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις αλλαγες σε όλους τους οργανισμούς, συνολικά 136. 

Η λίστα με τις αλλαγές ονομασίας: 

Λίστα Ονομασιών Οργανισμών Βόρειας Μακεδονίας   

Στο μεταξύ, ο  Αμερικανός πρέσβης,  στη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε,  εκτίμησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ωφελήσει περισσότερο από κάθε άλλο την συμπρωτεύουσα και θα την καταστήσει πραγματικά πρωτεύουσα των Βαλκανίων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top