Την παραίτηση Στουρνάρα ζητά ο Πολάκης: Συνεργάτης του χρωστά 800.000 ευρώ

«Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα ο κ. διοικητής;» είπε ο αναπληρωτής υπουργός

Την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα ζητά ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας δημοσίευμα για κακουργηματική δίωξη εις βάρος στενού συνεργάτη του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) για δάνεια ύψους 800.000 ευρώ, που δεν εξυπηρετεί.

«Διαβάζουμε ότι ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για ζημιά ύψους 800.000 ευρώ, που είναι το άθροισμα τριών δανείων που έλαβε από το 2007 μέχρι το 2010, στο δεξί χέρι του Γιάννη Στουρνάρα, τον κ. Γιώργο Πάσχα. Το όνομά του δημοσιεύτηκε και γι' αυτό το λέω δημόσια. Αποδείχθηκε ότι δεν έχει αποπληρώσει ούτε μισό ευρώ», είπε -μιλώντας στην ΕΡΤ-  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από το περιστύλιο της Βουλής.

«Εδώ γεννώνται ορισμένα ερωτήματα. Δεν ντρέπεται ο κ. Στουρνάρας να στέλνει αυτόν τον άνθρωπο να εκπροσωπεί την ΤτΕ στην εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων; Αυτός ο άνθρωπος εποπτεύει τις τράπεζες. Ελέγχει εάν δανειοδοτούν με τον τρόπο που πρέπει. Δεν ντρέπεται να τον έχει ακόμα στη θέση του; Δεν ντρέπεται να μην με έχει ακόμη καλέσει, όπως έχω δύο φορές ζητήσει, να παραβρεθώ στο Συμβούλιο της Τράπεζας και να τους πάω εγώ τα στοιχεία για μία σειρά από πρόσωπα, αφού δεν τα βρίσκουν;», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.

Συνεχίζοντας, είπε πως ο ίδιος είχε πάρει τηλέφωνο τον κ. Στουρνάρα και «του είπα “ορθώς με έλεγξες, συγχαρητήρια, αλλά κάνε το και για τους διπλανούς, κάνε το για αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα και μας βάλαν στα μνημόνια”. Εκεί δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα ο κύριος διοικητής;».

Καταλήγοντας, ο κ. Πολάκης κάλεσε τον κεντρικό τραπεζίτη να παραιτηθεί: «Μετά από αυτήν την αποκάλυψη, είναι ακόμα στη θέση του ο κ. Πάσχας; Έχει την ευθιξία ο κ. Στουρνάρας να παραιτηθεί;  Αν ντρέπεται, πρέπει σήμερα να παραιτηθεί».

Ποινική δίωξη για απιστία από την εισαγγελία διαφθοράς

Η ποινική δίωξη, που από την εισαγγελία διαφθοράς, αφορά απιστία, απλή συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθη σε βαθμό κακουργήματος, εις βάρος του Γιώργου Πάσχα, προϊσταμένου της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών της ΤτΕ, και συναδέλφων του.

Ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς Κ. Κούτριας καταλογίζει στον βασικό κατηγορούμενο ότι έλαβε το 2007 δάνεια που αγγίζουν τις 800.000 ευρώ, τα οποία φέρονται να μην εξυπηρετούνται.

Σύμφωνα με τη δίωξη, ο κατηγορούμενος φέρεται να προκάλεσε ζημία στην τράπεζα, ανάλογη με το σύνολο των τριών δανείων που έλαβε. Οι συνάδελφοι του διώκονται επειδή ενέκριναν τις επίμαχες χορηγήσεις.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος θα καλέσει σε απολογίες όλους τους εμπλεκόμενους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top