Το ΝΑΤΟ κατέβασε τη φωτογραφία Τούρκων δυτών από τον βυθό της Σούδας

«Χαστούκι» στην Άγκυρα από τη Συμμαχία με παρέμβαση Αποστολάκη

Τούρκοι βατραχάνθρωποι στον βυθό της Σούδας με την τουρκική σημαία

To NATO - με παρέμβαση του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Ευάγγελου Αποστολάκη - αφαίρεσε από λογαριασμό του στο twitter τις φωτογραφίες  Τούρκων βατραχανθρώπων στον βυθό του κόλπου της Σούδας με την τουρκική σημαία, τις οποίες είχαν τραβήξει κατά τη συμμετοχή τους στη Νατοϊκή άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ-19»   (απο 14 έως 17 Μαρτίου 2019) στην περιοχή, στην οποία συμμετείχαν αρκετά πολεμικά σκάφη κρατών - μελών της Συμμαχίας.   

Οι Τούρκοι βατραχάνθρωποι των ειδικών δυνάμεων SAS φωτογραφήθηκαν κρατώντας την Τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας, οι οποίες αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας  αλλά και της Διοίκησης του  ΝΑΤΟ (Allied Maritime Command  - MARCOM) στο twitter.  

Παρότι η πρακτική των αναρτήσεων αναμνηστικών φωτογραφιών δεν είναι σπάνια στο πλαίσιο συμμαχικών ασκήσεων,  η «έμπνευση»  Τούρκου αξιωματικού - που υπηρετεί η στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες -  να κάνει retweet αποκλειστικά τη συγκεκριμένη φωτογραφία από πλήθος άλλων, δημιούργησε το ζήτημα και προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με πληροφορίες του Star.           

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας μας αναφέρει για το ίδιο ζήτημα:     

«Σχετικά με υποβρύχια  φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της, η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και  φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια  της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top