Αποκάλυψη: Τι συζήτησαν για ανταλλαγή αγαλμάτων Σκόπια και Αθήνα!

Παρά τη διάψευση υπήρξε διαπραγμάτευση – Η πρόταση για πάρκο αγαλμάτων

Η  ανταλλαγή του αγάλματος του «Δρομέα» με ένα απο τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στα Σκόπια, είναι γεγονός ότι έχει τεθεί στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, αποκάλυψε ο Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Σοκ για τον Βαρώτσο: «Πρότειναν ανταλλαγή του Δρομέα με άγαλμα των Σκοπίων»

ΠΑΡΚΟ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΑ  ΣΚΟΠΙΑ

Η συζήτηση ξεκίνησε  κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την Άνοιξη του 2018. Τότε έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να δημιουργήσει ένα πάρκο τύπου Ντίσνεϋλαντ ο Ζάεφ και να τοποθετήσει όλα τα ελληνιστικά αγάλματα εκεί!  Ομως το απέρριψε ο πρωθυπουργός εκτιμώντας ότι θα προκληθεί  έντονη ενόχλησης στα Σκόπια. 

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ  ΣΚΟΠΙΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεύτερη πρόταση που συζητήθηκε  τον Ιούνιο του 2018,  μαζί με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν να γίνει ανταλλαγή αγαλμάτων  που βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα με αγάλματα που βρίσκονται στην πλατεία των Σκοπίων. Κι αυτό απορρίφθηκε εκτιμώντας όρι θα υπάρξουν αντιδράσεις και απο τις δύο πλευρές.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΚΟΠΙΩΝ

Τελικά έφτασε μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών η συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο για ανταλλαγή ενός αγάλματος απο την Αθήνα με ένα άγαλμα απο τα Σκόπια.  Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως η κ. Ζορμπά βολιδοσκόπησε τον κ. Βαρώτσο για να ανταλλαγεί ο «Δρομέας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top