Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Checkpoint μετά την εμπρηστική επίθεση

Καταδίκη και από ΣΥΡΙΖΑ της επίθεσης στο Κέντρο Πρόληψης AIDS

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κέντρο Πρόληψης AIDS Checkpoint

Την εμπρηστική επίθεση από αγνώστους που δέχθηκε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (11 Μαρτίου) το κτίριο που στεγάζει τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο Μοναστηράκι, όπου  λειτουργεί το κέντρο δωρεάν εξετάσεων για τον ιό HIV (AIDS) καταδίκασαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε΄σήμερα το σημείο της επίθεσης.   

Από τη φωτιά  που ξέσπασε στον πρώτο όροφο προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές. αλλά η έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής εμπόδισε την εξάπλωσή της σε άλλους ορόφους. 

«Είχα τη χαρά να επισκεφτώ πρόσφατα το #Checkpoint, να δω από κοντά το σημαντικό έργο που κάνουν και να γνωρίσω ανθρώπους που έχουν βοηθήσει. Η επίθεση που δέχτηκαν χθες είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ σε ανάρτησή του στο twitter.  

 

«Η εμπρηστική επίθεση στο κτίριο των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον χώρο, καθώς και η αφαίρεση από την πρόσοψη του κτιρίου της σημαίας με το ουράνιο τόξο, είναι μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ο αγώνας κατά της ομοφοβίας, η εξάλειψη των διακρίσεων, των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων είναι διαρκής και καθημερινός» αναφέρει  σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top