Βίντεο της ΝΔ: Η Δικαιοσύνη «καίει» την κυβέρνηση για το Μάτι

«Καταρρίπτει την προπαγάνδα της κυβέρνησης» υποστηρίζει

«Το πόρισμα της εισαγγελίας καταρρίπτει την προπαγάνδα της κυβέρνησης για το Μάτι» υποστηρίζει η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα video με αποσπάσματα από την ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της πυρκαγιάς και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.   

Φωτιές και στη Βουλή άναψε το πόρισμα - κόλαφος για το Μάτι

Εισαγγελείς για Μάτι: Δύο τραγικά λάθη κόστισαν ζωές

Δούρου: «Είμαι η τελευταία που μπορεί να απειληθεί με παραίτηση»

Υποστηρίζει συγκεκριμένα η ΝΔ στην ανακοίνωσή της:    

«To πόρισμα της εισαγγελίας για την τραγωδία στο Μάτι εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, καθώς:

1. Επιβεβαιώνει ότι κ. Τσίπρας έστησε μια σύσκεψη-επικοινωνιακό σόου σε ζωντανή αναμετάδοση, την ημέρα της τραγωδίας, ενώ ήδη ήξερε για την ύπαρξη νεκρών.

2. Επιβεβαιώνει επίσης ότι η κυβέρνηση είπε συνειδητά ψέματα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη συνέντευξη Τύπου που διηύθυνε ο κ. Τζανακόπουλος, παρουσιάζοντας μέχρι και δορυφορικά ευρήματα για να υποστηρίξει ότι η εθνική τραγωδία στο Μάτι ήταν, δήθεν, αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού.

3. Δικαιώνει τους ειδικούς που υποστήριξαν ότι αν ο κρατικός μηχανισμός είχε λειτουργήσει στοιχειωδώς, ο χρόνος επαρκούσε για να σωθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, απλώς και μόνο με απλή ενημέρωση των κατοίκων του Ματιού για την πυρκαγιά.

4. Διαψεύδει ότι κύρια αιτία της τραγωδίας ήταν η άναρχη δόμηση ή ακόμη και η… κλιματική αλλαγή, όπως έσπευσαν όλοι οι μηχανισμοί της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή να προπαγανδίσουν».

Όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, το βίντεο που δημοσιοποιεί σήμερα υπενθυμίζει «το χρονικό των προσπαθειών παραπλάνησης των πολιτών που είχε θέσει τότε σε εφαρμογή η κυβέρνηση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκαλύψει τις ευθύνες της». 

Για το ίδιο θέμα, 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο  Δημήτρη Τζανακόπουλο. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «να εξηγήσει γιατί στη συνέντευξη τύπου που διηύθυνε στις 26 Ιουλίου 2018, τόσο ο ίδιος όσο και οι λοιποί συμμετέχοντες επιχείρησαν να παρουσιάσουν την εθνική τραγωδία στο Μάτι ως αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού με “πειστήρια”  ακόμη και δήθεν δορυφορικά ευρήματα του Διαστημικού Οργανισμού του Νίκου Παππά». 

Καταλήγει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της:    

«Mετά τη δημοσίευση του εισαγγελικού πορίσματος, όλη αυτή η προπαγάνδα έχει καταρρεύσει και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και θα έχει ενδιαφέρον αν ο λαλίστατος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος θα αποτολμήσει να έρθει στη Βουλή και να εξηγήσει ποιος ήταν ο πραγματικός εμπνευστής της επαίσχυντης απόπειρας παραπλάνησης των πολιτών στην οποία πρωταγωνίστησε».

Δείτε το βίντεο της ΝΔ για την παραπλάνηση - όπως ισχυρίζεται- της κοινής γνώμης.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top