Ρουσόπουλος: Στο DNA των νέων γενιών υπάρχει η πολιτική απαξίωση

«Ξεκινά από το οικογενειακό περιβάλλον, με τη λογική “όλοι ίδιοι είναι”»

O Θοδωρής Ρουσόπουλος στο Οικονομικό Φόρουμ Των Δελφών

Την ανάγκη για «διαγενεακό διάλογο» ώστε να έρθει πιο κοντά η παλαιότερη με τη νέα γενιά, επεσήμανε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος μιλώντας στην τέταρτη μέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, για το διαχρονικό ζήτημα του «χάσματος των γενεών», ειδικότερα στην πολιτική «σφαίρα».

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Επικρατείας τόνισε πως υπάρχει ένα άκρο στο οποίο έχει φτάσει ένα κομμάτι της κοινωνίας, «θεωρώντας ότι το παλαιό είναι λάθος και το καινούργιο είναι σωστό».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι λάθος θα κάνει όποιος πράττει. Όλες οι κυβερνήσεις κάνουν λάθη. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι τι καλό μας δίνει το παλαιό και να απορρίψουμε το υπόλοιπο», εξήγησε ο κ. Ρουσόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό η παλαιά γενιά και η νέα γενιά «να νιώθουν ότι είναι ίσες» και όχι να «καπελώνει» η μία την άλλη.

Ο κ. Ρουσόπουλος επεσήμανε ότι, ορθά, τα κόμματα ανανεώνονται και φέρνουν νέα στελέχη, ωστόσο οι νέοι ψηφοφόροι δεν ακολουθούν αυτούς τους νέους πολιτικούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η ανεργία και -ευρύτερα- το γεγονός ότι τα κόμματα δείχνουν να μην απαντούν πειστικά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον των γενεών».

«Ο δεύτερος λόγος», συνέχισε ο κ. Ρουσόπουλος, «βρίσκεται στο πολιτικό DNA των γενιών που αναπτύχθηκαν από το 2000 και μετά, και ειδικά την περίοδο της κρίσης. Στο πολιτικό DNA που διαμορφώθηκε στη γενιά αυτή υπάρχει η πολιτική απαξίωση και η απαξίωση των θεσμών, που ξεκινά από το οικογενειακό περιβάλλον με τη λογική “όλοι ίδιοι είναι και όλοι τα ίδια θα κάνουν”».

«Η εδραίωση μιας μηδενιστικής λογικής και απομάκρυνσης από τα πολιτικά πράγματα, δεν είναι η λύση», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος, τονίζοντας πως πρέπει οι πολιτικοί και τα κόμματα να διαμορφώσουν ένα οργανωμένο πλαίσιο προσέγγισης των νέων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top