Πολιτική θύελλα για το ανιστόρητο δημοσίευμα του BBC

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ και νέα επίθεση Καμμένου στον Κοτζιά

Βούτυρο στο ψωμί του “Oυράνιου Tόξου”, μιας μικρής ομάδας στη Φλώρινα, ήταν το  ανιστόρητο δημοσίευμα του BBC περί «μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα». 

Για το ανιστόρητο δημοσίευμα απέστειλε επιστολή στο BBC o Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο, με την οποία διαμαρτύρεται για τη διαστρέβλωση των γεγονότων και ζητά αποκατάσταση της αλήθειας. 

   

 Επιστολή του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο στο BBC

Το δημοσίευμα του BBC:  Greece's invisible minority - the Macedonian Slavs

Έκτακτο δελτίο πολιτικής θύελλας για τη «μακεδονική μειονότητα»

Τα μέλη του Ουράνιου τόξο βρήκαν αφορμή από το ανιστόρητο άρθρο του  BBC για να  θέσουν θέμα μειονότητας. «Πότε επιτέλους θα κάνει βήμα μπροστά η χώρα, στοιχειώδες για τη ανάπτυξη της πολιτικής δημοκρατίας, μεταξύ αυτών την αναγνώριση και τον σεβασμό της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη Βόρεια Ελλάδα;» έγραψε σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της κίνησης Παύλος Βοσκόπουλος.    

Μάλιστα τα μέλη του Ουράνιου Τόξου υποστηρίζουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι δίκαιη γιατι εξυπηρετεί  πιο πολύ την Ελλάδα και δεν αναγνωρίζει μειονότητα! 

Αντίθετα, η αρθρογράφος Maria Margaronis, Ελληνίδα  που ζει στο Λονδίνο.  ερμηνεύει τη Συμφωνία με δικό της τρόπο: «Η  απόφαση αυτή αναγνώρισε σιωπηρά ότι υπήρχαν «Μακεδόνες» (σσ μειονότητα) στην Ελλάδα, παρόλο που το κράτος δεν αναγνώρισε ποτέ επίσημα την ύπαρξή τους» υποστηρίζει. 

 «Πρέπει να εξετάσουμε την συγκυρία, είναι τροχιοδεικτικό βλήμα, να περιμένουμε τέτοια και απο άλλα δίκτυα» επισημαίνει από την πλευρά του, μιλώντας στο Star, ο Καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζης.  

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ -  BBC: «ΣΥΜΠΤΩΣΗ» ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ «ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ»

Η στιγμή  που ήρθε το δημοσίευμα του  BBC   δεν είναι τυχαία. Συνέπεσε με την αναγγελία του ουράνιου τόξου ότι θα κατέβει στις ευρωεκλογές  εγείροντας θέμα μειονότητας.

Τα μέλη του Ουράνιου Τόξου δηλώνουν «εκφραστές της εθνικής Μακεδονικής κοινότητας στην Ελλάδα, η οποία θα βελτιώσει τη θέση των εθνικά Μακεδόνων Ελλήνων». Μάλιστα ζητούν στήριξη από όλους, ανεξάρτητα, όπως λένε, απο το αν έχουν ή όχι μειονοτική καταγωγή.

ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΔ 

Το δημοσίευμα του BBC προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση της ΝΔ η οποία συνεχίσθηκε και σήμερα. «Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα εθνικής “μακεδονικής”  μειονότητας στην Ελλάδα δεν υφίσταται» δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.   

«Εμείς θα τους αποκαλούμε "Βορειομακεδόνες" ή "Σλαβομακεδόνες". Το πώς αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι είναι δικό τους θέμα» τόνισε από την πλευρά του, μιλώντας στον Focus Fm,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ BBC ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Ν.ΚΟΤΖΙΑ

Ο  Πάνος Καμμένος συνέδεσε το δημοσίευμα του BBC με τον Νίκο Κοτζιά και υποστήριξε ότι πίσω από την εταιρία που πήρε υπεργολαβία τις βίζες του υπουργείου Eξωτερικών βρίσκεται ο Τζόρτζ Σόρος.

«Θα καταθέσω στοιχεία που αποδεικνύουν κακουργήματα για την υπόθεση με τις βίζες» τόνισε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ  ΙΒΑΝΟΦ: ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 
Στη γειτονική χωρα, ο Πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, γνωστός πολέμιος της συμφωνίας των Πρεσπών, την παραβιάζει ανοιχτά και προκαλεί. Συνεχίζει στην ιστοσελίδα του να  δηλώνει  Πρόεδρος «της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»  και όχι της Βόρειας Μακεδονίας όπως έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top