Στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση - Ξεκινούν οι υποχρεώσεις των Σκοπιανών

Όπως προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών

Εστάλη πριν από λίγο στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση με την κύρωση της Συμφωνίας Πρεσπών από την Αθήνα.  

Η ρηματική διακοίνωση αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε η κύρωση της συμφωνίας και η ψήφιση του πρωτόκολλου ένταξης στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, η διακοίνωση καθυστέρησε εξαιτίας διαδικαστικών διπλωματικών ζητημάτων. 

Ύψωσαν τη σημαία του ΝΑΤΟ στα Σκόπια

Στη γειτονική χώρα ανέμεναν το επίσημο έγγραφο για να αναρτήσουν τις πινακίδες με την νέα ονομασία. Παρόλα αυτά, σήμερα έγινε τελετή έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο, όπου υψώθηκε η σημαία του ΝΑΤΟ και ο Ζόραν Ζάεφ σε ομιλία του ανέφερε τουλάχιστον τρείς φορές το νέο όνομα Βόρεια Μακεδονία. 

Αλλάζουν οι πινακίδες σε «Βόρεια Μακεδονία»

Συναντήσεις Αποστολάκη με Ακάρ και τη Σκοπιανή Ομόλογό του

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, θα μεταβεί, αύριο, στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο Yπουργών ;Aμυνας, όπου θα συναντηθεί με την Ραντμίλα Σεκερίνσκα, την σκοπιανή ομόλογό του, και θα προσπαθήσει να την πείσει να αναλάβει η χώρα μας την εκπαίδευση του σκοπιανού στρατού, ώστε να ενταχθεί στο  ΝΑΤΟ. 

Να σημειωθεί ότι, μέχρι τώρα την εκπαίδευση των Σκοπιανών είχαν οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα συναντηθεί και με τον Τούρκο ομόλογό του Ακάρ, για να συζητήσουν τρόπους τερματισμού της έντασης μεταξύ Ελλάδας -  Τουρκίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top