Σύμβουλος Ερντογάν: Αιγαίο - «τουρκική μειονότητα» στην ατζέντα με Τσίπρα!

Λάδι στη φωτιά από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τούρκου Προέδρου

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν  ρίχνει λάδι στη φωτιά και βάζει στο τραπέζι όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και για συνεκμετάλευση των φυσικών πόρων. 

«Mε την Ελλάδα έχουμε πυκνή ατζέντα. Αύριο θα έχουμε μια πυκνή ατζέντα , όπως διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, ενεργειακά, ο TAP, Turkısh Stream, η τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη, η μειονότητα των Ρωμιών που ζουν στην Τουρκία και τα θέματα αυτών. Το Αιγαίο, η Μεσόγειος, υφαλοκρηπίδα, τα νησιά»  δήλωσε συγκεκριμένα ο Ιμπραχήμ Καλίν, Εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Τουρκίας. 

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ερντογάν ανέφερε επίσης, συνεχίζοντας τις προκλήσεις:  «Δε θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο απο όπου και να γίνει. Για να γίνει η Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης, πρέπει οι φυσικοί πόροι ισότιμα να βρεθούν, να γίνει η εκμετάλλευση τους».  

ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Ταυτόχρονα οι Τούρκοι μιλούν ανοιχτά και για συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Μάλιστα τις   τελευταίες μέρες το τουρκικό ερευνητικό Μπαρμπαρός αλωνίζει  στην Κυπριακή ΑΟΖ. Κάνει βόλτες στο οικόπεδο 9 ενώ σχεδιάζει  έρευνες και σε άλλα οικόπεδα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Στις προσδοκίες της επίσκεψης είναι να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξανακουστεί ο ιμάμης μέσα απο την Αγιά Σοφιά όπως έγινε τον Ιούνιο του 2016.

Ο Ερντογάν παρότι  φλερτάρει πολιτικά με τους ακραίους που θέλουν να τη ν μετατρέψουν σε τζαμί , παρότι χαιρετά με τη ραμπία μέσα απο το ναό , έδωσε το πράσινο φως να επισκεφθεί την Αγιά Σοφιά ο πρωθυπουργός σε μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού.

86 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗ

Από την Πόλη και την Αγιά Σοφιά, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Χάλκη μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Είναι η πρώτη επίσκεψη Πρωθυπουργού εκεί  86 χρόνια μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα γεννά νέες ελπίδες. 

Στέλνει μήνυμα σε Ερντογάν ο Τσίπρας: Σε Αγία Σοφία και Χάλκη την Τετάρτη
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top