Στέλνει μήνυμα σε Ερντογάν ο Τσίπρας: Σε Αγία Σοφία και Χάλκη την Τετάρτη

Αύριο θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Τούρκο Πρόεδρο

Δύο επισκέψεις με ιδιαίτερους συμβολισμούς θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία, η οποία ξεκινά από αύριο, όπου θα βρεθεί στην Άγκυρα για να συναντήσει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Παράλληλα, θα επισκεφτεί τόσο τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όσο και το παγκόσμιο σύμβολο της ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας θα ξεναγηθεί στις 9.15 το πρωί της Τετάρτης στην Αγία Σοφία, ενώ στη συνέχεια στις 11.30 θα επισκεφτεί τη Χάλκη.

Μάλιστα, το γεγονός της επίσκεψης ενός Έλληνα πρωθυπουργού στη Χάλκη, για πρώτη φορά από τότε που έκλεισε, έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα από τα θέματα που θα βάλει στο τραπέζι ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση με τον Ερντογάν, είναι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολή της Χάλκης.

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, έκλεισε το 1971 από το τουρκικό κράτος. Βρίσκεται στο νησί της Χάλκης, ενός εκ των Πριγκιποννήσων, και έχουν αποφοιτήσει από αυτήν πολλοί αρχιεπίσκοποι, μητροπολίτες και Οικουμενικοί Πατριάρχες, μεταξύ των οποίων και ο Βαρθολομαίος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top