Kόντρα ΝΔ με Δραγασάκη για τον κίνδυνο νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομίας

Γιάννης Δραγασάκης

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με την οποία χτύπησε «καμπανάκι  για τα κόκκινα δάνεια υποστηρίζοντας πως αν δεν προσέξουμε, υπάρχει ο κίνδυνος οι τράπεζες να ζητήσουν νεά ανακεφαλαιοποίηση!  

«Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια, δεν υπάρχουν λύσεις» τόνισε ο κ. Δραγασάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι  «αν δεν το προσέξουμε μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να ζητήσουν νέα κεφάλαια» τα οποία «μπορεί να κληθεί πάλι  να τα βάλει ο έλληνας φορολογούμενος». 

Απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχουν τράπεζες που τα κόκκινα δάνεια  υπερκαλύπτουν  τις αποταμιεύσεις, επισήμανε ότι « αυτές οι τράπεζες δεν έχουν μέλλον», ενώ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέφερε επίσης ότι  γενικά υπάρχει μείωση των  κόκκινων δανείων και εξετάζονται  ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της μείωσής τους.  

ΝΔ: Αν δεν μπορεί ο κ. Δραγασάκης να μειώσει τα κόκκινα δάνεια, ας εφαρμόσει το δικό μας σχέδιο

Σχολιάζοντας την αναφορά Δραγασάκη στον κίνδυνο νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μαστρογεωργίου, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα που διέλυσε τις τράπεζες και τις οδήγησε σε μια αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση το 2015, ανακάλυψε ξαφνικά, δια του Αντιπροέδρου της, ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι μπορεί να χρειαστεί να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για να τις στηρίξουν». 

Πρόσθεσε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: 

«Ο κ. Δραγασάκης δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας. Αντί ανεύθυνων δηλώσεων, οφείλει να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που η κυβέρνηση δημιούργησε.Αν δεν μπορεί, ας υιοθετήσει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των “κόκκινων δανείων”».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top