Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προσκαλεί τον Αποστολάκη στην Άγκυρα

Αλλά κλίμα έντασης συντηρούν τα τουρκικά ΜΜΕ για τα Ίμια

Μήνυμα για βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελεί η πρόσκληση του Χουλουσί Ακάρ στον Βαγγέλη Αποστολάκη να επισκεφθεί την Άγκυρα με την ιδιότητα του υπουργού Άμυνας. 

Η συγχαρητήρια επιστολή του στρατηγού Ακάρ στο φίλο του ναύαρχο Αποστολάκη που ανέλαβε υπουργός Άμυνας, μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στο ελληνικό Πεντάγωνο. 

Όμως ο τουρκικός Τύπος  αποκαλύπτει ότι τον καλεί στην Άγκυρα και περιέχει φράσεις για τη σημασία της καλής γειτονίας και της ανάπτυξης της στρατιωτικής συνεργασίας.  

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ 

Κάποιοι θερμόαιμοι όμως θέλουν να βάλουν "φωτιά" στις σχέσεις μας. Ο τουρκικός Τύπος έχει γεμίσει, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τουρκικά πολεμικά πλοία να κόβουν βόλτες στα Ίμια, για προστασία υποτίθεται από τους… κακούς Έλληνες που - όπως γράφουν οι Τούρκοι - ίσως επιχειρήσουν να πλησιάσουν στις δύο βραχονησίδες. 

ΓΕΕΘΑ: ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Σχολιάζοντας τα τουρκικά δημοσιεύματα, το ΓΕΕΘΑ μιλάει για μυθεύματα και τονίζει ότι τα τουρκικά πλοία βρίσκονται μέσα στα λιμάνια ή πλέουν σε τουρκικά ύδατα.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το πρωί, ο υπουργός Άμυνας τίμησε τους πεσόντες της Ναυτικής Αεροπορίας, μαζί με τους τρεις ήρωες των Ιμίων, στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα. «Η αυτοθυσία τους είναι οδηγός, ηθική και ιερή παρακαταθήκη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται παντού, από το Ορμένιο ως τη Γαύδο και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα» τόνισε ο κ. Αποστολάκης.   

Ο ΑΚΑΡ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Ο Χουλουσί Ακάρ πάντως συνεχίζει να ονειρεύεται «γαλάζιες πατρίδες», δηλώνοντας:    «Eμείς με την παρουσία μας δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τα εδάφη μας αλλά και τη «γαλάζια πατρίδα» μας των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή τις θάλασσες μας όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ "ΣΦΑΓΗ" ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Ο ΑΚΑΡ!

Έκπληξη προκαλεί η παραδοχή του Τούρκου υπουργού Άμυνας για τη «σφαγή» που έχει γίνει στην Πολεμική του Αεροπορία, μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, εξαιτίας της δράσης των γκιουλενιστών: «Πριν την 15η Ιουλίου ήδη είχαμε μια σοβαρή έλλειψη πιλότων, αλλά μετά χάσαμε και το 80% όσων είχαμε» !

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top