Ευάγγελος Αποστολάκης: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας

Έχει το παρατσούκλι «βατράχι», λόγω της θητείας του στα ΟΥΚ

Την Τρίτη αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο πολύπειρος Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης θεωρείται από τους ικανότερους Έλληνες αξιωματικούς και αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Συμβίβασαν τα… ασυμβίβαστα – Ποιοι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης

Μάχιμος, έμπειρος, οξυδερκής. Έτσι χαρακτηρίζουν οι φίλοι του τον Ρεθυμνιώτη Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη. Όσο για τους εχθρούς του, αυτοί βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου και δεν αισθάνονται ιδιαίτερα ευτυχείς που ο Πρωθυπουργός τον τοποθέτησε υπουργό Άμυνας.

«Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα, από τη μεριά μου, ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω, ούτε ένα λεπτό, στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Άμυνας και της ασφάλειας για τη χώρα, τη συνέχεια, τη σταθερότητα και την πορεία που έχουμε χαράξει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την επιλογή του Βαγγέλη Αποστολάκη.

Το προφίλ του νέου υπουργού

Έχει το παρατσούκλι «βατράχι», λόγω της θητείας του στα ΟΥΚ. Διατηρείται πάντα σε φόρμα, πέφτοντας πολύ συχνά με αλεξίπτωτο από ελικόπτερα και αεροσκάφη, ενώ αμέσως μετά κάνει σε μεγάλα βάθη καταδύσεις, στις οποίες είναι εξπέρ.

(Εδώ με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ- Eurokinissi)

Έγινε αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού τον Μάρτιο του 2013 και αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον Σεπτέμβριο του 2015. Από τότε, πέταξε με μαχητικά αεροσκάφη F-16 και Μ-2000 πάνω από το Αιγαίο στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους απέναντι.

Τα μηνύματά του στους Τούρκους

Τέτοια μηνύματα έστειλε και πολύ πρόσφατα, όταν δήλωσε ότι αν οι Τούρκοι ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε.

Η σχέση του με τον Τούρκο Στρατηγό, Ακάρ

Παρόλα αυτά, είναι γνωστό ότι διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Τούρκο Στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, που επίσης έγινε από αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπουργός Άμυνας, μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

Οι καλές σχέσεις του Βαγγέλη Αποστολάκη με τον Χουλουσί Ακάρ, συνέβαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν συλλάβει οι Τούρκοι στον Έβρο. Η συχνή τους επικοινωνία επίσης απέτρεψε από το να εξελιχθούν σε κρίσεις κάποια περιστατικά στο Αιγαίο.

Οι δύο τους συναντώνται συχνά σε διεθνή φόρα, ενώ το Μάιο του 2017, ο ναύαρχος Αποστολάκης φιλοξένησε στην Αθήνα τον Ακάρ, στη διάρκεια της διαβαλκανικής συνάντησης των αρχηγών ΓΕΕΘΑ.

Ευάγγελος Αποστολάκης: O γιος του νέου υπ. Άμυνας είναι πασίγνωστος σεφ!

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης είναι παντρεμένος κι έχει δυο παιδιά. Ο ένας του γιος είναι ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ Γιάννης Αποστολάκης, ενώ ο δεύτερος γιος του, Αλέξανδρος, ασχολείται με τις γραφιστικές τέχνες. 

 

 

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top