Ένταση στη Βουλή με την τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16

Ο Πάνος Καμμένος τελικά την έστειλε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων

O Πάνος Καμμένος σε ασπρόμαυρη εικόνα

Ένταση επικράτησε στη Βουλή, όπου ο Πάνος Καμμένος έφερε τροπολογία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Ο κ. Καμμένος υπερασπίστηκε το γεγονός ότι η τροπολογία προβλέπει αντισταθμιστικά οφέλη περίπου 230 εκατομμυρίων ευρώ, μολονότι έχουν απαγορευτεί δια νόμου, ενώ και ο ίδιος έχει ταχθεί εναντίον τους, τονίζοντας πως «τρέφουν» την διαφθορά.

Όπως τόνισε, είναι μία «προσφορά» από την Ουάσιγκτον που συνδέεται με την σύμβαση αγοράς του 2005, καθώς οι ΗΠΑ δε δέχθηκαν τη μείωση του αρχικού τιμήματος της συμφωνίας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι αναθέσεις θα γίνουν απευθείας από τους Αμερικανούς και πως τα χρήματα θα διοχετευτούν πρωτίστως στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία μέσω ανάθεσης έργων.

Μετά από έντονες αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Φίλης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δέχτηκε η τροπολογία να εξεταστεί στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων στη συνεδρίαση της Παρασκευής και εν συνεχεία να γίνει ονομαστική ψηφοφορία τη Δευτέρα.

Έντονο επεισόδιο με Αμυρά

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ξέσπασε έντονη κόντρα ανάμεσα στον Γιώργο Αμυρά και τον Πάνο Καμμένο, με τον βουλευτή του Ποταμιού να ρωτά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, εάν αυτό είναι το τελευταίο του νομοσχέδιο.

Αμυράς: Βιαστήκατε πολύ να φέρετε, κ. Καμμένε, αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί.

Καμμένος: Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω

Αμυράς: Εγώ δε χρησιμοποιώ εκφράσεις, που εσείς χρησιμοποιείτε, αλλά θα αναγκαστώ να ανακαλέσω δική σας έκφραση. Είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας, διότι επιτρέψατε στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει τη συμφωνία για το Μακεδονικό.

Καμμένος: Εσείς φαίνεστε πως είστε.

Αμυράς: Τώρα κάνετε τάχα αντάρτικο; Μάλλον θα είναι το τελευταίο σας νομοσχέδιο. Ο αποχωρισμός από τους Συριζαίους θα είναι δύσκολος. Μαζί τα κάνατε, μαζί φέρατε το μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου.

Καμμένος: Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top