«Πληρωμένη» απάντηση στον Ερντογάν από Μητροπολίτη

Τι απάντησε για τους «Έλληνες που έριξαν στη θάλασσα»

Ο Μητροπολίτης Χίου έδωσε "πληρωμένη" απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν που θρασύτατα είχε απειλήσει να ρίξει τους Έλληνες στη θάλασσα. Τα λόγια του ιερωμένου ήρθαν από τις Οινούσσες, μια ανάσα από τις τουρκικές ακτές...

Νέο παραλήρημα Ερντογάν - Αποκαλεί ποταπούς τους Έλληνες

«Στα νερά του Αιγαίου δεν τους ρίχνει κανείς τους Έλληνες. Πέφτουν μόνοι τους και πέφτουν μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!» διαμήνυσε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος.  

Η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί και με το «Μπαρμπαρός» που  πλέει κοντά στην Κύπρο, έχοντας δεσμεύσει με NAVTEX για υποθαλάσσιες έρευνες μια τεράστια περιοχή μέχρι το Καστελόριζο. Η ελληνική φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων.

Οι Τούρκοι είναι εκνευρισμένοι πάλι με τους Αμερικανούς, οι οποίοι δηλώνουν ότι για να αποσυρθούν από τη Συρία θα πρέπει να είναι εγγυημένη η ασφάλεια των Κούρδων. 

«(Πρέπει) να είμαστε σίγουροι ότι η Άμυνα του Ισραήλ και των φίλων μας στην περιοχή είναι απολύτως διασφαλισμένη και να προστατεύσουμε εκείνους που πολέμησαν μαζί μας κατά του ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων»  τόνισε ο Τζον Μπόλτον, Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ. 

Η απάντηση ήρθε από το «γεράκι»  της Άγκυρας, τον Τούρκο υπουργό  Άμυνας Χουλουσί Ακάρ: «Ο αγώνας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν είναι κόντρα στους Κούρδους αδελφούς μας που μοιραζόμαστε την ίδια περιοχή και το ίδιο ψωμί, αλλά ενάντια στους τρομοκράτες του PKK και του ISIS».  

Την ίδια στιγμή, συγκίνηση προκαλεί ο Πατέρας Κωνσταντίνος, ο οποίος την ημέρα των Φώτων άγιασε  μόνος του, χωρίς Χριστιανούς, τα νερά της Μεσογείου στην Παναγιά την Πισιδιώτισα, κοντά στην Αττάλεια της Τουρκίας … 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top