Κριτική Μητσοτάκη στην κυβέρνηση από τη Γερμανία

«Οι Έλληνες έχουν απηυδήσει με τις επιλογές του κ. Τσίπρα»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βαυαρία και την ετήσια συνεδρίαση του γερμανικού Xριστιανοκοινωνικού Kόμματος (CSU)

Οι Έλληνες έχουν απηυδήσει με τις επιλογές του κ. Τσίπρα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε το 2019 «μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ευρώπη, αλλά μια εξίσου σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, καθώς θα έχουμε εθνικές εκλογές τους αμέσως επόμενους μήνες, και σίγουρα μέχρι τον Οκτώβριο του 2019. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε:  «Πραγματικά ελπίζω ότι θα υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα που έχει οδηγήσει σε στασιμότητα την ελληνική οικονομία, σε μαρασμό τη μεσαία τάξη και δυστυχώς στην ανάσχεση κάθε προοπτικής που έχει η Ελλάδα για ανάκαμψη».  

Ο κ. Μητσοτάκης  μίλησε ακόμη για "καλή προσωπική σχέση με την Αγκέλα Μέρκελ", την οποία θα συναντήσει την επόμενη εβδομάδα, αλλά διευκρίνισε ότι "δε θέλει να την εμπλέξει στην εσωτερική μας πολιτική συζήτηση", ενώ σημείωσε ότι στις ελληνογερμανικές σχέσεις "θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολύ περισσότερα βήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά δεν έγιναν λόγω των πολιτικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης".

Σχετικά με τις βασικές του προτεραιότητες, εφόσον η ΝΔ εκλεγεί κυβέρνηση, ανέφερε: «Ο στόχος μου είναι να αφήσουμε τα οδυνηρά χρόνια της κρίσης πίσω μας και να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί αξιοποιώντας τις δυνατότητές της. Η πρώτη προτεραιότητα μου -θέλω να το επαναλάβω- είναι να δημιουργήσουμε πολλές θέσεις εργασίας, ώστε οι νέοι που είναι άνεργοι να βρουν δουλειά. Και να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι Έλληνες που έφυγαν από την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης, θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν. Πολλοί από αυτούς μάλιστα ζουν στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Βαυαρία. Θέλω να τους προσφέρω την επιλογή να γυρίσουν στην Ελλάδα. Βρίσκομαι εδώ επειδή πιστεύω σε ένα σχέδιο για το μέλλον».  

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την προστασία των συνόρων προϋπόθεση για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στην Ευρώπη. «Θέλω η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή τη συζήτηση. Ταυτόχρονα, υπάρχει η ανάγκη να μοιραστούμε τα βάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι λογικό να περιμένουμε από χώρες που έτυχε λόγω της γεωγραφικής τους θέσης να βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να σηκώσουν όλο το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος» τόνισε. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top