Κατρούγκαλος: Στηρίζει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, παίρνει αποστάσεις από Καμμένο

Η ελληνική πολεμική αεροπορία γνώριζε τα σχέδια των Τούρκων

Το γαϊτανάκι των προκλήσεων συνέχισαν και σήμερα οι Τούρκοι στο Αιγαίο, επηρεασμένοι από την ισχυρή απάντηση που δίνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού Πενταγώνου στις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας.

Οι Τούρκοι δεν μπορούν ακόμα να «χωνέψουν» το ισχυρό μήνυμα αποτροπής του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ και συνέχισαν και σήμερα να προκαλούν, στέλνοντας δέκα τουρκικά μαχητικά στο βόρειο Αιγαίο και άλλα τέσσερα στο νότιο.

Πάνος Καμμένος: «Ψευτοτσαμπουκάδες οι Τούρκοι»

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε»

Απόλυτη ταύτιση του ΥΠΕΞ με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δηλώνει ότι ταυτίζεται απόλυτα με τη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αν και φαίνεται να παίρνει αποστάσεις από τη ρητορική του Πάνου Καμμένου.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα συμφέρον να οξύνουμε την πολιτική ρητορική, αλλά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε ένα σαφές σήμα για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έπρεπε να κάνει» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Η Πολεμική μας Αεροπορία δεν αιφνιδιάστηκε από τις χθεσινές υπερπτήσεις, αφού ήξερε από το προηγούμενο βράδυ ότι οι Τούρκοι κάτι ετοίμαζαν στην περιοχή του Καστελόριζου, την οποία επισκεπτόταν ο υπουργός Άμυνας. Γι' αυτό και είχαν αυξηθεί κατά πολύ τα ελληνικά αεροσκάφη που βρίσκονταν σε επιφυλακή.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top