Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ανοίγει τον Ιανουάριο το σύστημα

Έντονες αντιδράσεις από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες

Στιλό και χαρτιά σε σχολική αίθουσα

Με «απειλές» για κινητοποιήσεις από το νέο έτος υποδέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί τις ανακοινώσεις του Κώστα Γαβρόγλου για τις προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών έως το 2021 χωρίς διαγωνισμέ του ΑΣΕΠ.

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, το σύστημα που θα δέχεται τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών θα ανοίξει τον πρώτο μήνα του 2019 και θα αφορά σε πρώτη φάση 4.500 μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή.

Θα ακολουθήσουν 5.250 προσλήψεις για το 2020 και άλλες τόσες για το 2021 για τις ανάγκες και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης συνολικά. Το σύστημα θα δέχεται αιτήσεις για αυτές τις χρονιές από την Άνοιξη.

«Έτσι, από τώρα θα γνωρίζουν ποιοι και πότε θα διοριστούν» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πάει στη Βουλή τον Ιανουάριο και επανέλαβε ότι οι εξετάσεις που θα δίνονται θα είναι αδιάβλητες.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, από την πλευρά τους αντιδρούν έντονα.

Χθες, περίπου 200 εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έξω από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα διορισμών βάσει μοριοδότησης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) Νικηφόρος Κωνσταντίνου στο Θέμα 104,6 FM, ένα μείζον πρόβλημα είναι ότι το νέο σύστημα «βάζει πλαφόν στην προϋπηρεσία και εμείς ζητάμε να αναγνωριστεί όλη».

«Ο τρόπος, τον οποίο έχει επιλέξει, ανατρέπει τη διαδικασία προσλήψεων γενικής παιδείας. Βάζει στην επιλογή τα ακαδημαϊκά κριτήρια και ανατρέπει τους πίνακες των ανθρώπων, τους οποίους εκμεταλλεύτηκε το εκπαιδευτικό σύστημα καθώς έχουν υπηρετήσει 15-20 χρόνια στις εσχατιές της πατρίδας», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top