Τσίπρας για Μητσοτάκη: «Μην πάει βόλτα σε γειτονιές και έχουμε ευτράπελα»

«Τολμούν να μιλούν οι εμπνευστές του ΕΝΦΙΑ;»

Τσίπρας

Σφοδρή κριτική στην αντιπολίτευση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Παράλληλα, έκανε και ένα αιχμηρό σχόλιο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την φιλοφρόνηση που είχε δεχτεί από μια νεαρή γυναίκα στο Γαλάτσι, η οποία του είχε πει «τι γκόμενος είσαι!»

Ο Πρωθυπουργός, βλέποντας ότι ο κος Τσιάρας καθόταν στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε:

«Βλέπω κύριε Τσιάρα ότι κάθεστε στη θέση του αρχηγού σας. Μάλλον δε θα έρθει και σήμερα… Ελπίζω να μην πάει καμιά βόλτα σε γειτονιές και έχουμε πάλι τίποτα ευτράπελα».

Γυναίκα από την Κυψέλη στον Μητσοτάκη: «Τι γκόμενος είσαι»!

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – «ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ;»

Ο Πρωθυπουργός απάντησε σε όσους «τολμούν και κουνούν το δάχτυλο στην κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ», μιλώντας για «υποκρισία και θράσος» εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

«Κύριοι της αντιπολίτευσης πρέπει κάποιος να σας απονείμει βραβείο θράσους και υποκρισίας. Διότι κάθε φορά που αναφέρεστε στον ΕΝΦΙΑ, μας λέτε “γιατί δεν τον καταργήσατε”…  Σε πρώτη φάση δεν καταφέραμε να αποφύγουμε το μέτρο. Όμως αλλάξαμε ήδη τη δομή του, μειώσαμε την επιβάρυνση για τις χαμηλές περιουσίες. Και σήμερα, κάνουμε το επόμενο βήμα» είπε προσθέτοντας ότι η Βουλή καλείται σήμερα να ψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019.

Μάλιστα τόνισε:

«Τολμούν να μιλούν οι εμπνευστές του ΕΝΦΙΑ; Τολμάτε να κουνάτε το δάχτυλο κύριοι και κυρίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σε μας, γιατί δεν καταφέραμε, σε πρώτη φάση, να καταργήσαμε το νόμο που εσείς εμπνευστήκατε και ψηφίσατε; Και όχι μόνο αυτό, αλλά αντί να τοποθετήστε αυτοκριτικά, πριν υπερψηφίσετε τη σημερινή τροπολογία, να μιλάτε για κόλπα και παροχολογία;» συνέχισε ο Πρωθυπουργός, καλώντας την αντιπολότευση να μην συνεχίσει «αυτόν τον κατήφορο».

«90% ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ»

«Από τα 5,8 εκατομμύρια φορολογουμένων που διαθέτουν περιουσία η οποία επιβαρύνεται μέσω του ΕΝΦΙΑ, θα δουν μείωση πάνω από 5,5 εκατομμύρια εξ αυτών, δηλαδή κοντά στο 90% των φορολογουμένων».

Και συγκεκριμένα:

- Για περιουσίες μέχρι 60.000 ευρώ, η μείωση θα είναι στο 30%. Αυτό το ποσό αναφέρεται σε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας.

- Για περιουσίες από 60.000 ως 100.000 ευρώ, η μείωση θα ανέλθει στο 21%. Και αφορά 1 εκατομμύριο πολίτες.

- Για περιουσίες από 100.000 ως 150.000 ευρώ, η μείωση θα είναι κοντά στο 10%. Και αφορά περίπου 600.000 πολίτες».

«Για να γίνω πιο σαφής» συνέχισε ο πρωθυπουργός παρέθεσε τα εξής παραδείγματα:

«- Ιδιοκτήτης κατοικίας 60 τ.μ. στο Κερατσίνι, αξίας 60.000 θα πληρώσει φέτος 157 ευρώ αντί για 224. Δηλαδή 67 ευρώ λιγότερα.

- Ιδιοκτήτης κατοικίας 80 τ.μ. στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης, αξίας 76.000 ευρώ, θα πληρώσει 162 ευρώ αντί για 232. Δηλαδή 70 ευρώ λιγότερα.

- Ιδιοκτήτης κατοικίας 100 τ.μ. στο Περιστέρι, αξίας 90.000 ευρώ, θα πληρώσει 211 ευρώ αντί για 290. Δηλαδή 79 ευρώ λιγότερα».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε και στην ξαφνική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μάτι χθες Τρίτη, ανήμερα της 24ωρης απεργίας των ΜΜΕ.

«Βρέθηκα στην πέριοχή και συνομίλησα με τους πολίτες. Δίνουν μια καθημερινή μάχη για να επουλώσουν τις πληγές τους. Πα΄ρα τις δυσκολίες και τη γραφειοκρατία, έχουμε καταφέρει να σταθούμε δίπλα τους. Όχι σε όλα δεν είμαστε τέλειοι σε όλα. Είμαστε εκεί, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Ανασταδιάδη, ο οποίος «συμφώνησε να αναλάβει η κυπριακή δημοκρατία την ανέγερση νοσοκομείου στη νοτιοανατολική ακτή»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top