Ο Τσακαλώτος «ξαναχτυπά» με… φυματική σαρανταποδαρούσα

Τι είπε στη Βουλή για τους «Ευρωπαίους φρουιζελέδες» και τον Στόκτον!

Ευκλείδης Τσακαλώτος Βουλή

Συνδυασμό «ευρηματικών» εκφράσεων, από την περιβόητη…  «φυματική σαρανταποδαρούσα»  μέχρι τον περίφημο μπασκετμπολίστα του παρελθόντος στο NBA Στόκτον και τους «Ευρωπαίους φρουιζελέδες» χρησιμοποίησε ο  υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση του Προϋπολογισμού.   

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίσθηκε ξανά πάντως στη Βουλή μετά από διάστημα αρκετών ημερών, γεγονός το οποίο έδωσε λαβή για «ψιθύρους» ότι διαφωνεί με την πολιτική παροχών και προσλήψεων της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα.       

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και πάλι στη «φυματική σαρανταποδαρούσα», προκειμένου να υποστηρίξει ότι είναι χαμηλός ο πήχης από την πλευρά της ΝΔ για τους οικονομικούς στόχους, ενώ απάντησε στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση ότι «πανηγυρίζει» για το υπερπλεόνασμα: «Στόχος μας ήταν να είμαστε εντός των στόχων, όχι η υπεραπόδοση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ ότι είναι θετική η υπεραπόδοση». Υπεραμύνθηκε όμως για το ίδιο το αποτέλεσμα του υπερπλεονάσματος, ενώ απαντώντας στο ερώτημα που του έθεσε ο τομεάρχης Οικονομικών Υποθέεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, τον παρoμοίασε με τον παλαίμαχο star του ΝΒΑ και ρέκορντμαν στις ασίστ, Τζον Στόκτον! O λόγος, όπως ανέφερε, ότι με τα ερωτήματα που του κάνει, τού δίνει τις καλύτερες ασίστ! 

Για τον ίδιο λόγο, αν και οπαδός του ΠΑΟΚ ως γνωστόν στα αθλητικά φρονήματα, ο υπουργός Οικονομικών θυμήθηκε κι έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης που του είχε θυμίσει τον παλαίμαχο παίκτη βόλεϊ  του Ολυμπιακού Σάκη Μουστακίδη, που έκανε καταπληκτικά σερβίς! 

Όσον αφορά την κριτική στην κυβέρνηση για «θριαμβολογία» σχετικά με τη μη περικοπή των συντάξεων, ισχυρίσθηκε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πραγματικότητα ως «ήρεμη δύναμη» και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ευθύνονται για την αδυναμία εξόδου στις αγορές. 

Ασκώντας κριτική και σε ΜΜΕ, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στα ειρωνικά σχόλια για τους «φρουιζελέδες» της ΕΕ. «Με ενοχλεί βαθύτατα ότι σας ενοχλεί βαθύτατα ότι η ΕΕ αποδέχεται την πολιτική μιας κυρίαρχης κυβέρνησης και βγαίνουν τα ΜΜΕ σας και λένε για ευρωπαίους φρουιζελέδες. Τι θέλετε; Να χτυπά την ελληνική κυβέρνηση η ΕΕ; Θέλετε οι εκλογές να μην έχουν νόημα, να μην έχουμε κοινωνικό κράτος αλλά πολιτική λιτότητας;», διερωτήθηκε.

Σε άλλο σημείο διερωτήθηκε επίσης απευθυνόμενος στη ΝΔ: «Αν βγούμε ξανά στις αγορές, δεσμεύεστε να παραδεχθείτε ότι πετύχαμε; Δε σας βγήκαν οι συντάξεις. Αν βγούμε στις αγορές, θα παραδεχθείτε ότι βγήκαμε από το πρόγραμμα;». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top