Ο Μητσοτάκης «επέπληξε» τον Τσίπρα γιατί άργησε- Τι απάντησε ο πρωθυπουργός

Κατά τη συζήτηση της ερώτησης του προέδρου της ΝΔ για την ανομία στα ΑΕΙ

Με «καυγά» για τη συνέπεια στις ώρες προσέλευσης στη Βουλή ξεκίνησε η «μάχη» Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της ΝΔ στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επέπληξε» τον πρωθυπουργό επειδή έφτασε στη Βουλή για τη συζήτηση με καθυστέρηση 45 λεπτών (η προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συζήτησης ήταν στις 10.30).

«Η συνέπεια δεν είναι το δυνατό χαρακτηριστικό σας. Σας περιμένουμε 45 λεπτά… Θα μάθετε να σέβεστε το Κοινοβούλιο και τους πολιτικούς σας αντιπάλους» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του, απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη: «Ξεκινήσατε μα αναφορά στη συνέπεια μου. Και όλο αυτό επειδή καθυστέρησα μισή ώρα, πράγμα που δεν είναι ασύνηθες για έναν πρωθυπουργό, ο οποίος έχει και άλλα ζητήματα για να ασχοληθεί στην καθημερινότητά του».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως είναι ο πρώτος πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση, «με εξαίρεση ίσως τον Γιώργο Παπανδρέου», «που δεν έχω αρνηθεί να απαντήσω σε καμία ερώτηση πολιτικών αρχηγών. Ο προκάτοχός μου, ο κ. Σαμαράς, δεν είχε απαντήσει σε καμία».

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε σε υψηλούς τόνους στον κ. Μητσοτάκη για τη χθεσινή απουσία του από τη συνεδρίαση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών: «Είναι θράσος να με εγκαλείτε ότι άργησα μία ώρα, όταν σας περίμενα χθες μια ολόκληρη μέρα, αλλά είχατε αποδράσει γιατί δεν έχετε πια αφήγημα για την οικονομία».

Τσίπρας στη Βουλή: Το δικό μας "μνημόνιο με τον λαό" έχει ελαφρύνσεις

Παράλληλα, κατηγόρησε στον κ. Μητσοτάκη πως κάθε Παρασκευή είναι η «Ώρα του Πρωθυπουργού» αλλά ο ίδιος την έχει αξιοποιήσει μόλις τρεις φορές (μαζί με τη σημερινή), όλες για το ίδιο θέμα: την εγκληματικότητα και την ανομία.

«Εγώ θα έρχομαι κάθε Παρασκευή. Αλλά δεν έχετε άλλο θέμα να με ρωτήσετε;», είπε ο κ. Τσίπρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top