Tο ΥΠΟΙΚ ανοίγει το... πουγκί αλλά η Κομισιόν γκρινιάζει!

Τι δήλωσε ο Μοσκοβισί στο Star

Ελαφρύνσεις, κοινωνικές ενισχύσεις, διάσωση των συντάξεων είναι τα καλά νέα που φέρνει ο Προϋπολογισμός, ο οποίος κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Ωστόσο, η Κομισιόν κάλεσε την Αθήνα να τρέξει, για να καλύψει τις καθυστερήσεις στις μεταμνημονιακές εκκρεμότητες... 

Περίσσευμα 885 εκατ. ευρώ προβλέπει ο Προϋπολογισμός για φέτος, επιτρέποντας έτσι στο υπουργείο Οικονομικών να δώσει από αυτά, μέρισμα σε περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες με χαμηλό εισόδημα. Από τις αρχές του 2019 ξεκινά και η καταβολή του στεγαστικού επιδόματος, από 70 ως 210 ευρώ, σε 340.000 νοικοκυριά με εισόδημα από 7.000 ως 21.000 ευρώ, για την κάλυψη δαπάνης ενοικίου και στεγαστικού δανείου. "Κλειδωμένη" είναι, επίσης, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10%, όπως επίσης η αποφυγή περικοπών σε 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Ο Γ. Χουλιαράκης, καταθέτοντας τον Προϋπολογισμό, άφησε, μάλιστα, ανοικτό να αποφευχθεί και η μείωση του αφορολογήτου. 

Ο Π. ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ STAR ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Η Κομισιόν δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια»: Μιλώντας στο Star και στον ανταποκριτή του στις Βρυξέλλες, ο  Μοσκοβισί ξεκαθαρίζει ότι δεν συντάσσεται με καμιά κυβέρνηση και η μη περικοπή συντάξεων δεν συνιστά προεκλογικό μπόνους. 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 46 ΔΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥ 2019

Προϋπολογισμός χωρίς φόρους δεν γίνεται, όμως. 

Η νέα χρονιά θα είναι "φορτωμένη" με επιπλέον 1 δισ, ευρώ, ενώ οι κάτοικοι των τελευταίων 5 νησιών του Αιγαίου θα πληρώνουν από την Πρωτοχρονιά αυξημένο ΦΠΑ, μετά από την κατάργηση των ειδικών συντελεστών. 

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΜΕΤΡΙΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Η Κομισιόν ζητά από την κυβέρνηση:   

Nα προχωρήσει προσεκτικά στην αύξηση του κατώτατου μισθού και να μετρήσει τις επιπτώσεις στην απασχόληση των νέων από την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, καταγράφει αύξηση του αριθμού των συμβασιούχων στο Δημόσιο και διαπιστώνει σημαντικές καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις. 

ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Η Ν.Δ. σημειώνει ότι ο Προϋπολογισμός είναι το κύκνειο άσμα της σημερινής διακυβέρνησης, ενώ το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι η χώρα δεσμεύεται με βαρύ πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια. Με αιχμηρές ανακοινώσεις αντέδρασαν και τα υπόλοιπα κόμματα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top