Τουρκάλα πολιτικός απειλεί με νέο «Αττίλα» στην Κύπρο!

Μήνυμα από Πάιατ: Δικαίωμα της Κύπρου η εκμετάλλευση των πόρων της

Δίχως σταματημό συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι, με αφορμή τις έρευνες για κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το πράσινο φως για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το '74 δόθηκε με τη συνθηματική φράση «Η Αϊσέ θα πάει διακοπές». Σαράντα δύο χρόνια μετά η πρόεδρος του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος» στην Τουρκία απειλεί ευθέως με νέα εισβολή.

«Απευθύνομαι στους ιμπεριαλιστές που σκαρώνουν παιχνίδια στην Κύπρο μέσω των αποθεμάτων πετρελαίου και αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, όπως και στους συνεργάτες τους στο εσωτερικό της χώρας. Κι εσείς, μην ξεχνάτε, αν χρειαστεί “η Αΐσε θα πάει πάλι διακοπές” και  η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική», δήλωσε η Μεράλ Ακσενέρ.

Αποδοκιμάζουν τις τουρκικές προκλήσεις οι ΗΠΑ

Η Άγκυρα έχει «σκυλιάσει» με τις έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στην Κύπρο αλλά δεν βρίσκει συμπαραστάτη στις προκλητικές ενέργειες.

Το τουρκικό ερευνητικό Barbaros, με 4 τουρκικά μαχητικά, μπήκαν στο τεμάχιο 4 της κυπριακής ΑΟΖ. Η αντίδραση του State Department ήταν σαφής: «Οι ΗΠΑ αποθαρρύνουν τις όποιες δραστηριότητες ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή».

Πάιατ: Δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλεύεται τους πόρους της

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι ισχυρότερες απ'ότι ήταν εδώ και πολλά χρόνια και πήρε σαφώς θέση υποστήριξης της Ελλάδας και της Κύπρου

«Ελπίζουμε φυσικά ότι το πρόβλημα της Κύπρου θα συνεχίσει να προχωρεί προς μία λύση που θα βασίζεται σε μία ζώνη δικοινοτικής ομοσπονδίας, αλλά στο μεταξύ υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλεύεται τους δικούς της πόρους», είπε ο κ. Πάιατ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top