Τσίπρας στον Ολάντ: Υποδεχόμαστε έναν φίλο της Ελλάδας

«Τα καταφέρατε» απάντησε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

Με θερμά λόγια υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, στο Μέγαρο Μαξίμου.  

«Υποδεχόμαστε έναν φίλο της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος  πρόσθεσε ότι «μια παροιμία λέει ότι ο φίλος στα δύσκολα φαίνεται και εσείς  είστε φίλος στα δύσκολα». 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «θα προσδιορίσουμε την ανάγκη παρέμβασης ώστε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να δώσει απαντήσεις στο  θέμα της κοινωνικής συνοχής αλλά και του ευρωσκεπτικισμού που αποτελεί μεγάλο κίνδυνο».  

«Να σας συγχαρώ γιατί καταφέρατε να πετύχετε για τη χώρα σας» απάντησε από την πλευρά του ο Ολάντ, ο οποίος υπενθύμισε ότι «το 2015 έπρεπε να πετύχετε σε ένα πρόγραμμα και ότι  ήταν γνωστές οι πιέσεις που ασκήθηκαν στην Ελλάδα» για να αναγνωρίσει: «Τα καταφέρατε! Η Ελλάδα πέτυχε καλά αποτελέσματα. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα άλλα προβλήματα, όχι της Ελλάδας. Το νέο θέμα αφορά το μέλλον της Ευρώπης και η Αριστερά έχει ευθύνη γι αυτό». 

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε ακόμα ότι «η Ευρώπη πρέπει να προοδεύσει και   Ελλάδα και Γαλλία πρέπει να πάνε πιο γρήγορα» και ότι «ο κίνδυνος για τους λαούς είναι να απομακρυνθούμε από την Ευρώπη».  
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top