Η κατάθεση που έφερε ξανά τις υποθέσεις της περιόδου Σημίτη στην Εισαγγελία

Έντονη αντίδραση της Γεννηματά στη Βουλή και επίθεση στην κυβέρνηση

Η κατάθεση το 2006 στις γαλλικές αρχές του τότε πρόεδρου της μητρικής εταιρείας εξοπλισμών Thales Μισέλ Ζοσεράν,  ότι έκανε παράνομες πληρωμές στον Γιάννο Παπαντωνίου και ότι «χρειάζεται να φτάσεις και στον πρωθυπουργό για να κάνεις δουλειά στην Ελλάδα»  ήταν η αιτία που έφτασαν και αυτές οι υποθέσεις εξοπλισμών στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Συνολικά, τρεις είναι οι υποθέσεις που «μυρίζουν καπνό»:  Ο εκσυγχρονισμός έξι φρεγατών, το σύστημα ασφαλείας C4Ι και ένα έμβασμα από off shore  στις Μπαχάμες που περνώντας από την Ελλάδα, φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμό του Σπύρου Σημίτη στη Γερμανία. 

Οι εμπλεκόμενοι με πρώτο τον ίδιο τον Κώστα Σημίτη δηλώνουν καθαροί

Σημίτης: "Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Θα απαντήσω στις συκοφαντίες"

 

Είναι η πολλοστή φορά που η περίοδος Σημίτη ενοχοποιείται για σκάνδαλα. Τέσσερα ακόμη πρωτοκλασάτα πρόσωπα της διακυβέρνησης Σημίτη έχουν κατηγορηθεί. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος που καταδικάστηκε, ο Γιάννος Παπαντωνίου που είναι προφυλακισμένος, ο Τάσος Μαντέλης που παραδέχτηκε ότι πήρε λεφτά από τη Siemens, όπως και ο Θόδωρος Τσουκάτος για το 1 εκ μάρκα που είπε ότι έβαλε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Χρήστος Βερελής που επίσης βρέθηκε κατηγορούμενος, σήμερα αθωώθηκε οριστικά για την υπόθεση των "αμαρτωλών" τρόλεϊ. 

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε για την υπόθεση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατά  τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή, η  οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μετατρέπει την πολιτική σκηνή σε αρένα λάσπης».  

«Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κώστα  Σημίτη τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ», ανέφερε η κ. Γεννηματά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top