Σημίτης: "Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Θα απαντήσω στις συκοφαντίες"

Δημοσιεύματα θέλουν να ανοίγουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί

Σημίτης

Πρώτη δημοσίευση: 10:35

Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του, του αδελφού του και δύο πρώην υπουργών της κυβέρνησής του προχωρά η δικαιοσύνη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Νέων. Ο πρώην πρωθυπουργός με δήλωσή του αναφέρει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει. 

“Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται”, αναφέρει η δήλωση του κ. Σημίτη. 

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε:

«Να τους ανοίξουν όλους. Δεν με αφορά η υπόθεση. Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Να προσέξουν κάτι, η δημοκρατία έχει δικλείδες, θα τους βγουν μπούμερανγκ όλα αυτά. Είμαι ένας πολίτης που σέβεται το νόμο, υπηρετώ το νόμο, παιχνίδια από δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι αντί να ασχοληθούν με σοβαρά ζητήματα με υπαρκτές απάτες, ασχολούνται με καφενειακού τύπου ζητήματα, θα λάβουν απαντήσεις. Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση αυτή προφανώς δίνει κουράγιο στους ΑΝΕΛ ότι όλο και κάτι θα γίνει και θα μείνουμε στην εξουσία». 

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα Νέα αναφέρει ότι σε πρώτη φάση θα ανοιχτούν οι λογαριασμοί του πρώην πρωθυπουργού και έξι ακόμα φυσικών προσώπων στην Ελλάδα. 

Η εφημερίδα μάλιστα δημοσιεύει και έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες το οποίο στάλθηκε στις τράπεζες στις 30 Οκτωβρίου και διατάσσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Βαγγέλη Μαλέσιου σε πέντε ελληνικές τράπεζες. 

Ζητείται ακόμα με το συγκεκριμένο έγγραφο το άνοιγμα των λογαριασμών της συζύγου του Βαγγέλη Μαλέσιου και του μεσάζοντα οπλικών συστημάτων Λουκά Ρωμανού και ζητείται να σταλούν στην Αρχή τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα. 

«Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, της συζύγου του και του αδερφού του, εικάζεται λόγω της προσθήκης του τελευταίου ονόματος του καταλόγου, αυτού του κ. Λουκά Ρωμανού, αλλά και σε συνδυασμό με τη συμπερίληψη στην εντολή ανοίγματος των λογαριασμών των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου, ότι το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i», γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top