Τσίπρας στον Alpha: Έγινε θαύμα στη συμφωνία με τον Ιερώνυμο

«Πάει καλά η οικονομία και θα κάνουμε κι άλλες προσλήψεις» τόνισε

Πρώτη δημοσίευση 19.47 

«Έγινε ένα θαύμα», δήλωσε χαριτολογώντας πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha  και στον Αντώνη Σρόιτερ, σχετικά με τη συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία των κληρικών και προκειμένου να καταδείξει τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν.

«Ακόμη κι ένας άθρησκος οφείλει να σέβεται τη θέληση της βούλησης των πολλών» δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας και στην εξ αριστερών κριτική για μεγάλες παραχωρήσεις στην Εκκλησία. 

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο δεν επιτεύχθηκε μέσα στα 40 λεπτά της πρόσφατης συνάντησης και αποκάλυψε ότι «υπήρξε προεργασία τριών ετών». 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι λόγω της καλής πορείας της οικονομίας θα υπάρξουν και επιπλέον παροχές από αυτές που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ, αλλά και επιπλέον προσλήψεις.  «Πάει καλά η οικονομία και πλέον δεν δίνουμε όσα είπα στη ΔΕΘ αλλά και κάτι παραπάνω.  Θα βρούμε τους πόρους για να κάνουμε προσλήψεις εκεί όπου έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.    

ΟΧΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 44 - 45% 

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό σύστημα δεν θα επιτρέπει τον σχηματισμό αυτοδύναμης  κυβέρνησης με ποσοστά κάτω του 44% ή 45 %. 

«Εμείς και στις προτάσεις μας στο σύστημα προτείνουμε αναλογία της ψήφου με τις έδρες στη Βουλή όχι μεγαλύτερη από 10%. Δηλαδή ποσοστό 20% επί των ψήφων  θα μπορεί να έχει μέχρι 22% εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο. Αντίστοιχα ποσοστό 40% στον ελληνικό λαό δεν θα μπορεί να δίνει εκπροσώπηση πάνω από το 44% των εδρών στο Κοινοβούλιο. Πρακτικά σημαίνει ότι αυτοδυναμίες δεν θα βγαίνουν με χαμηλότερο ποσοστό από 44 – 45%. Προσανατολιζόμαστε λοιπόν σε ένα εκλογικό σύστημα που ξεχνάει τη  λογική των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και μπαίνουμε στην λογική των  συνεργασιών» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΟΤΖΙΑ  

Για τη μήνυση που κατέθεσε ο Νίκος Κοτζιάς  ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο ίδιος του ζήτησε να το κάνει. «Είναι εν γνώση μου η μήνυση που κατέθεσε ο Κοτζιάς. Μπορεί κανείς να διαφωνεί σε πολλά μαζί του αλλά το τελευταίο είναι να του προσάψουν ανεντιμότητα. Εγώ του ζήτησα να πάει στον εισαγγελέα τα δημοσιεύματα» διευκρίνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top