Στην Υγεία και την Παιδεία οι 10.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων

Ερωτηματικό τι θα γίνει με τα θρησκευτικά σύμβολα σε Σχολεία - Δημόσιο

10.000 νέες θέσεις στο Δημόσιο ανοίγει η συμφωνία Κράτους και Εκκλησίας μετα το χθεσινοβραδινό τετ α τετ Τσίπρα Ιερώνυμου. Απο τη στιγμή που οι ιερείς  πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι η κυβέρνηση υπόσχεται να προσλάβει γιατρούς και εκπαιδευτικούς. 

Ιστορική συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου για Κράτος και Εκκλησία

«Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα στα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων  κατά κύριο λόγο για να καλύψουμε κοινωνικές ανάγκες του κοινωνικού κράτους» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτεης Τζανακόπουλος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: 

Τζανακόπουλος: Θα προσλάβουμε 10.000 άτομα στο Δημόσιο!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Όσον  αφορά τώρα στο κρίσιμο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, συγκροτείται ένα κοινό ταμείο στο οποίο θα μπουν οι αμφισβητούμενες μεταξυ δημοσίου και Εκκλησίας εκτάσεις.  

Σε όλη την Ελλαδα υπολογίζονται στα 400.000 στρέμματα, μεταξύ των οποίων οικόπεδα- «φιλέτα» στη Βουλιαγμένη  και την Πεντέλη.  Η μοιρασιά θα είναι 50-50. 

Επίσης, Εκκλησία και Μητροπόλεις θα μπορούν να παραχωρήσουν εθελοντικά στην Πολιτεία μέρος της περιουσίας τους.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

«Δεν το κάνουμε για να γίνουμε πλουσιότεροι. Το κάνουμε για να βάλουμε σε μια τάξη τα πράγματα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

ΘΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δεν αποσαφηνίστηκε όμως τι σημαίνει «θρησκευτική ουδετερότητα»  του κράτους.  Θα μπορούσε να είναι η αποκαθήλωση των εικόνων απο δημόσια κτίρια ή η κατάργηση του σχολικού εκκλησιασμού;

«Η αποκαθήλωση των ιστορικών συμβόλων του Σταυρού απο την ελληνική σημαία και απο τα εθνικά μας σύμβολα αποτελούν αστεία.  κωμικοτραγικά πράγματα» δηλώνει  ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πάντως ότι όλες οι λεπτομέρειες της επικείμενης συμφωνίας θα συζητηθούν τόσο με τους ιεράρχες όσο και με τον κλήρο. Ήδη συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος , ενώ δε λείπουν και οι Ιεράρχες που αντιδρούν. 

Πολύ έντονη ήταν για μία ακόμη φορά η αντίδραση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος τόνισε:  «Η Ορθοδοξία πουλήθηκε με δικαιολογία και επικάλυμμα την θρησκευτική ουδετερότητα! 'Ελληνες Ορθόδοξοι Κληρικοί ξεσηκωθείτε!  Πάρτε τα Λάβαρα της αντιστάσεως στα χέρια σας!».  

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ 

Ωστόσο η πλειοψηφία των Ιεραρχών  υπερθεματίζει.  Η προσπάθεια αυτή του Μακαριωτάτου όσο και  του πρωθυπουργού δείχνουν τη διάθεση μιας συγκλίσεως προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι καλύτερο.

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως ενοχλημένος απο τις εξελίξεις εμφανίζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς δεν είχε ενημερωθεί .

Δυσφορία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top