«Πυροσβέστης» Ιερώνυμος: Δεν είναι ακόμη συμφωνία, η Ιεραρχία θα αποφασίσει

Ιερά Σύνοδος: Δε βάλαμε καμία υπογραφή

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Μέγαρο Μαξίμου

Να σταματήσουν τα… τύμπανα του «Ιερού Πολέμου», που ηχούν από χθες, όταν και έγινε γνωστή η συμφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, θέλει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Κληρικοί για συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: Τώρα θα δείτε τον Παπαφλέσσα!

«Έχουμε μια ανακοίνωση ότι έχουμε πρόθεση και καλή διάθεση να βρούμε λύση με την Πολιτεία σε προβλήματα που χρονίζουν έναν αιώνα. Όλοι τα συναντάμε μπροστά μας κάθε μέρα», είπε ο κ. Ιερώνυμος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), θέλοντας να καθησυχάσει τους ιερείς.

Τι σημαίνει με απλά λόγια η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Όπως είπε, θα ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, η πρώτη φάση της οποίας ήτνα μια ανακοίνωση που μεταφέρθηκε στην ΔΙΣ.

«Να πούμε στους ιερείς μας, γιατί αυτοί είναι που κυρίως ανησυχούν, πως, ό,τι είναι να γίνει, θα το κάνουμε μαζί, με όλους τους ιερείς. Θα βρούμε τρόπο. Δεν θα κάνουμε ότι θέλει ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ό,τι θέλει η Σύνοδος, αλλά ό,τι θέλει και εγκρίνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, που θα συνέλθει, και ό,τι θέλει η Πολιτεία, που έδειξε την καλή της διάθεση» είπε ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει τίποτα απολύτως, «εάν δεν καταλήξουμε σε ένα σημείο, στο οποίο θα συμφωνήσουν και οι ιερείς».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «παραμύθια» τα περί μεγάλου πλούτου της Εκκλησίας.

Ιερά Σύνοδος: Δεν υπογράψαμε καμιά συμφωνία 

«Δεν επιδιώχθηκε ούτε υπεγράφη κάποια συμφωνία» αναφέρει η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της, η οποία εξεδόθη λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου.

Όπως ξεκαθαρίζει, στη συνάντηση εκφράστηκε η αμοιβαία πρόθεση, «προκειμένου Εκκλησία και Πολιτεία να καταλήξουν σε μία ιστορική συμφωνία, που θα πάρει μορφή νομοθετικής ρύθμισης».

«Περί του θέματος αυτού και των σχετικών προτάσεων, ως αρμόδιο Σώμα, πρόκειται να συγκληθεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις», τονίζει η ανακοίνωση της ΔΙΣ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top